Cântăreții de folclor care au operații estetice și machiaj de scenă

8_gheorghe-turda-1.jpg

Gheorghe Turda foloseşte strugurel de buze şi creion pentru sprâncene

Când apar pe scenă, sunt ca scoşi din cutie! Chiar şi în portul tradiţional, interpreţii de muzică populară ştiu să fie eleganţi şi să arate bine, iar dacă trebuie să recurgă la artificii estetice, nu se dau în lături. Click! a aflat secretele lui Petrică Mâţu Stoian (58 de ani), Constantin Enceanu (54 de ani) şi Gheorghe Turda (70 de ani) pentru a arăta ca în prima tinereţe.

“Sunt frumos al dracului, altul ca mine nu-i”, aşa ar putea cânta “chiparoşii” folclorului autentic românesc: Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian şi Gheorghe Turda. Sunt trecuţi de prima tinereţe, însă pot intra lejer în grupul metrosexualilor, adică al bărbaţilor care se aranjează şi sunt mereu preocupaţi să arate bine. Pe lângă vestimentaţie, evident, artiştii folosesc şi machiaj de scenă.

8_petrica-matu-stoian.jpg

Petrică Mâţu Stoian şi-a operat pleoapele şi a îndepărtat excesul de piele

Pentru a-şi păstra chipul tânăr, Petrică Mâţu Stoian a apelat chiar şi la clinicile de înfrumuseţare. Interpretul melodiei “Coace, Doamne, prunele!” a suferit o blefaroplastie acum trei ani. Intervenţia chirurgicală presupune înlăturarea excesului de piele de pe pleoapă, cu efect de ochi luminos şi privire întinerită. Celebrul oltean cu mustaţă neagră şi strungăreaţă e idolul femeilor şi la aproape şase decenii de viaţă.

Vor ochi luminoşi şi nici un fir de păr alb

8_enceanu-1.jpg

Constantin Enceanu se vopseşte şi îşi dă pe faţă cu cremă superhidratantă

Prietenul lui cel mai bun, Constantin Enceanu, e şi el din cale afară de atent cu imaginea. Interpretul melodiei “Mă pusei lungit în pat” e soţ devotat, părinte, iar, de câţiva ani, şi bunic, însă nu îşi arată părul alb de la tâmple. Costi, aşa cum îi spun prietenii, se vopseşte şi se coafează într-un anumit mod, încât să nu lase la vedere părul rar. Are un ten luminos şi fără riduri, încât ar face invidioasă şi o doamnă. Pentru acest aspect, artistul originar din Craiova foloseşte o cremă de faţă superhidratantă.

Imaginea contează la fel de mult ca talentul, iar acest lucru îl ştie foarte bine Gheorghe Turda, care la 70 de ani arată ca la 50. Originar din Săpânţa, Maramureş, el şi-a îmbrăcat cu mândrie straiele: pălăria împodobită cu pene, cămaşa albă, chimirul lat la brâu. Apariţia în faţa fanilor sau a camerelor de filmat solicită şi alte artificii de imagine. Maestrul Turda a fost mereu frezat, cu manichiura făcută şi, în plus, cu sprâncenele arcuite şi buzele lucioase, încât şi doamnele s-au întrebat dacă “sunt aşa din naştere”. Pentru sprâncene, artistul foloseşte un creion de culoare maro, iar pentru buze, un strugurel. Dincolo de aspectul fizic, bunul-simţ şi talentul sunt două calităţi care îi fac şarmanţi pe cei trei cântăreţi de muzică populară.

Gheorghe Turda, un mare cuceritor

A trecut printr-o mare tragedie şi şi-a revenit destul de greu după ce şi-a pierdut soţia în 2009, din cauza unei boli cumplite. Şi-a crescut frumos cele două fiice, iar din 2012 până în 2017 a avut o relaţie cu Lucia Lazăr, mama Alinei Puşcaş. S-au despărţit cu scandal, însă Turda nu şi-a pus lacăt la inimă şi a cunoscut-o pe solista de muzică populară Nicoleta Voicu, mai tânără cu 20 de ani decât el. S-au mutat împreună, cântă amândoi şi au fost la Săpânţa, unde i-a prezentat iubitei familia.

Mâţu şi Enceanu, cei mai preţioşi artişti

Sunt unii dintre cei mai solicitaţi artişti de muzică populară. Fie că e vorba de nuntă, de cumetrii sau alte cântări, Petrică Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu sunt apreciaţi, iar oamenii nu se uită la banii când vor să îi asculte. Şi onorariile sunt pe măsură. Astfel că pentru un program de o oră, doritorii trebuie să scoată din buzunar de la 2.000 de euro în sus pentru onorariu. De Revelion, tariful creşte şi uneori se dublează, aşa cum se întâmplă şi în cazul altor artişti de top.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1