Povestea neștiută a lui Carmen Olteanu. Fosta soție a lui Mădălin Voicu vinde tablouri cu sume uriașe

madalin-voicu-carmen-olteanu.jpg

Madalin Voicu şi Carmen Olteanu au divorţat în 2017
foto: Arhivă

Are 39 de ani, este mamă a doi copii superbi, iar apropiații și iubitorii de artă o știu pe Carme Olteanu ca fiind un artist valoros. Iată că talentul frumoasei brunete cu ochii verzi, originară din Vâlcea, a ajuns să fie apreciat și peste hotare. Spre exemplu, în America, o pictură cu semnătura ei se vinde chiar și cu 50.000 de euro.

I s-a descoperit talentul pe la câțiva anișori. A început să zgârie pereții prin casă, apoi a continuat cu desene pe foaie. Persoana care i-a influențat destinul pictoriței Carmen Olteanu a fost chiar bunicul ei, preotul Gheorghe Olteanu, din Vâlcea, pe care l-a iubit enorm. 

”Bunicul meu sculpta, desena și făcea caligrafie. Copilărind pe lângă el, am avut acces la o gamă de instrumente în domeniu, iar mare parte a timpului mi-o petreceam atunci desenând. Apoi, am făcut acest lucru într-un cadru organizat, urmând cursurile la Casa Pionierului, iar la scurt timp am făcut Liceul de Arte Plastice din Râmnicu Vâlcea. Am părăsit orășelul pentru Capitală și am făcut aici Academia Națională de Arte Plastice, la clasa profesorului Vladimir Zamfirescu. Am continuat studiile cu masterul, apoi cu doctoratul, la clasa profesorului Mihail Mănescu. A fost o perioadă frumoasă”, ne-a mărturisit pictorița Carmen Olteanu.

picturi-carmen-olteanu_3.jpg

Carmen Olteanu a început să picteze în liceu
foto: Arhivă

A învățat să își aprecieze și să își valorifice munca chiar din școala generală. Atunci realiza mărțișoare și felicitări cu tematică, pe care le vindea, iar cu bănuții își lua rechizite și hăinuțe. Nu făcea acest lucru pentru că avea o condiție financiară modestă. Ba dimpotrivă, erau situați foarte bine din acest punct de vedere, însă Carmen se bucura ca orice copil de realizarea primului bănuț.

picturi-carmen-olteanu_2.jpg

Carmen Olteanu a pictat o biserică
foto: Arhivă

Deși puțini știu, fosta soție a lui Mădălin Voicu a pictat o biserică, iar primul tablou l-a pictat în liceu. ”Alături de pictorul Traian Duță am pictat biserica «Sfinții Apostoli Petru și Pavel», din  Vâlcea. Nu a fost deloc ușor, însă mi-a plăcut foarte mult. Am pictat și icoane, iar primul meu tablou a fost realizat în liceu și tot atunci am avut și primele expoziții”, ne-a mai spus Carmen Olteanu.

Cât costă tablourile lui Carmen Olteanu

Acum, operele ei au ajuns și peste Ocean, iar prețurile vorbesc despre cât de prețioase sunt aceste lucrări. Mai ales, că nu pune doar pensula pe pânză, ci întregul ei suflet. Un tablou de-al artistei se vinde și cu 50.000 de euro. 

picturi-carmen-olteanu_1.jpg

Carmen Olteanu este o pictoriţă apreciată şi foartă talentată
foto: Arhivă

”Tablourile mele au prețuri între 3.000 si 5.000 de euro, dar în afară, spre exemplu în America, prețurile sunt de zece ori mai mari. Am vândut și cu 30.000 de euro, și cu 50.000. Am fost întrebată de multe ori ce mă inspiră atunci când pictez. Și le răspund: sufletul meu! Acum, spre exemplu, am o o temă actuală, inspirată din lumea în care trăim: despre măști, păpuși și marionete. Le avem și le întâlnim la fiecare pas, doar că prin pictură le poți face mai frumoase”, ne-a mărtusitit zâmbind, talentata pictoriță. 

carmen-olteanu_3_copy_copy.jpg

Carmen, alături de cei doi fii, Ştefan şi Ion
foto: Arhivă

Viața lui Carmen Olteanu se împarte între tablouri și cei doi fii ai săi, Ștefan și Ion. Are un program foarte bine organizat, iar ziua se încheie pentru ea la miezul nopții. ”Dimineața, după ce îmi duc copiii la școală, intru în atelier și mă apuc de pictat. De la ora 8, până la 16, când vin de la școală, fac acest lucru. Apoi mă ocup de ei, facem temele, ne jucăm și pe la ora 21, după ce ei adorm, eu mă furișez în atelier, unde stau până la miezul nopții. Îmi place foarte mult. Mă simt mai aproape de Dumnezeu, nu trebuie decât să-mi întind mâna spre El și să-L pipăi”, s-a detăinuit Carmen Olteanu, pentru Click!

Mădălin Voicu are 7 copii cu cinci femei

Fostul politician are o familie numeroasă. Mădălin Voicu are doi băieţi cu pictorița Carmen Olteanu, pe Ştefan (9 ani) şi pe Ion (7 ani). Cu fosta soție, Adriana, acesta are doi copii, pe Ioana (30 de ani) şi pe Tudor (27 de ani). Dintr-o relație foarte veche îl are pe Mădălin Voicu Junior (46 de ani), iar acesta l-a făcut și bunic. Din două relații pasagere, celebrul politician și artist mai are doi băieţi pe care i-a recunoscut mai târziu și care trăiesc în străinătate.  

Loading...