Nelu Bălășoiu a fost înmormântat. Fiul lui este distrus: "Din păcate, doar 8 oameni au putut participa"

ionut-nelu-balasoiu.jpg

Ionuț și Nelu Bălășoiu
Ionuț era cel mai mic dintre copiii lui Nelu Bălășoiu
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cortina a fost trasă în cel mai dureros mod pentru un artist. Aplaudat o viață întreagă și iubit pentru cântecele sale, Nelu Bălășoiu a fost înmormântat doar în prezența a opt persoane, așa cum prevăd măsurile din ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență. Solistul de folclor a murit infectat cu coronavirus și își doarme somnul de veci la Cimitirul Sfântul Ilie din Pipera.

Fiul său cel mic, Ionuț, a făcut anunțul trist pe Facebook. "Drum lin către ceruri, Tata! Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de susținere și condoleanțele transmise! Tatăl meu a fost înmormântat astăzi (n.r. joi, 23 aprilie) la cimitirul Sfântul Ilie din cartierul Pipera (Orașul Voluntari). Din păcate, dată fiind situația actuală, la înmormântare nu au putut participa mai mult de 8 persoane, deși sunt sigur că mulți și-ar fi dorit să îi aducă un ultim omagiu!", a scris Ionuț Bălășoiu pe Facebook. Măsurile, extrem de dureroase pentru orice familie, sunt prevăzute în protocolul specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2). De asemenea, restricțiile privind înmormântările sunt menționate în ordonanța militară nr 2, din 21 martie.

cimitirul-sfantul-ilie.jpg

nelu balasoiu
Nelu Bălășoiu a fost înmormântat la Cimitirul Sfantul Ilie din cartierul Pipera
foto: BLITZ

Fanii îl plâng pe Facebook, unde i-au amenajat un altar

Paginile de Facebook dedicate artistului Nelu Bălășoiu sunt pline de flori și lumânări virtuale, dar și de mesaje spuse din suflet de fanii care l-au iubit și care i-au ascultat muzica. “Dumnezeu să te odihnească în pace, maestre! Nu te vom uita niciodată! O voce de aur, rămâi veșnic în inimile noastre, și îți vom asculta, în continuare, melodiile minunate care ne-au făcut viața mai frumoasă, acestea ne ajung la inimă! Tot nu ne vine să credem că ai plecat dintre noi așa devreme! Vei rămâne unic pentru eternitate! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl țină pe Ionuț în putere, să treacă peste aceste zile grele, peste această tragedie!”, scrie Gianina Olimpia Tofalianu în grupul de Facebook dedicat artistului și intitulat "NELU BALASOIU, o voce de aur! Ramane unic pentru Eternitate!".

nelu_balasoiu.jpg

Doamna Geta Tudor‎ a aprins o lumânăre pentru sufletul lui Nelu Bălășoiu și a pus poza în grupul de Facebook NELU BALASOIU, o voce de aur ! Ramane unic pentru Eternitate!

Nelu Bălășoiu a murit infectat cu coronavirus

Solistul de muzică populară Nelu Bălăşoiu a murit infectat cu coronavirus pe 21 aprilie. Îndrăgitul interpret avea 71 de ani și era internat la spitalul din Suceava. La scurt timp după confirmarea diagnosticului, artistul a suferit un atac vascular cerebral și a intrat în comă. Nelu Bălășoiu era unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor și a făcut pereche și pe scenă, și în viața reală, cu solista Maria Cornescu. Cei doi au o fiică, Mirela, născută în iunie 1974.

Îndrumat în carieră de Maria Lătărețu

Nelu Bălășoiu s-a născut pe 25 iulie 1948, la Rogova, Mehedinți. Și-a petrecut copilăria în satul natal și încă din tinerețe și-a manifestat înclinația către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătărețu. A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit-o colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție. Printre melodiile care l-au făcut celebru sunt „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”. După retragerea din activitate, cântă doar ocazional și în 1996 se mută la Jegălia, Călărași, unde întemeiază o fermă agricolă.

Citește și:

Cine este Nelu Bălășoiu, solistul mort de coronavirus. Și-a acuzat soția că îl înșela cu Benone Sinulescu

Cum vor fi înmormântați românii uciși de coronavirus. Măsuri dureroase pentru familii

Nelu Bălășoiu a murit infectat cu coronavirus. Solistul de muzică populară era internat la spitalul din Suceava

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5