George Stanca râde acum în Ceruri cu Puiu Călinescu

4-act-1-6col.jpg

† George Stanca a decedat luni, la 71 de ani

George Stanca a fost înmormântat joi, 7 februarie, în Cimitirul Bellu din Bucureşti, lângă actorul Puiu Călinescu, decedat în 1997. Mormânul său a fost împodobit cu numeroase coroane, iar pe cruce i s-au pus fularul cu însemnele Rapidului şi revista Flacăra.

Lacrimi şi durere! George Stanca (71 de ani) a fost condus pe ultimul drum de către familie, prieteni, colegi, admiratori, oameni care l-au cunoscut personal sau cititori ai ziarului Click! care-i lecturau zi de zi pamfletele la adresa diverselor personalităţi. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală. Un discurs a ţinut şi actorul Dorel Vişan, care a venit special de la Cluj pentru înmormântare.

„George Stanca, taina care nu poate fi desluşită… un om valoros. Am învăţat de la el ce înseamnă să fii în acelaşi timp simplu si complex. Era nemulţumit de el şi de alţii, a ieşit din legile scrisului, a evidenţiat oameni care meritau să fie evidenţiaţi, a fost ca o şcoală de moravuri”, a afirmat actorul Dorel Vişan.

La funeralii au mai fost: Cazimir Ionescu, Costin Mărculescu, Olga Bălan şi cântăreaţa de muzică populară Viorica Flintaşu. Coroane de flori au trimis Gheorghe Zamfir, Călin Popescu Tăriceanu şi Mugur Isărescu. 

 

După ceremonia de la biserică, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Bellu. Locul de veci al lui George Stanca se află lângă cel al actorului Puiu Călinescu. Sicriul cu trupul său a fost coborât în groapă în plânsetele familiei îndoliate. Mormântul jurnalistului a fost împodobit cu zecile de coroane, iar pe cruce a fost legat fularul cu însemnele echipei de fotbal Rapid şi revista Flacăra, la care a scris pe când avea 25 de ani. 

 

Lena, soţia regretatului publicist, ne-a spus, printre lacrimi, că George Stanca lucra la două cărţi, una dintre ele despre Rapid, intitulată „Giuleştina”, iar în paralel strângea scrisorile publicate în Click!, întrucât îşi dorea ca acestea să vadă lumina tiparului în mai multe volume. ”Lucra la două cărţi. Ţinea enorm la scrisorile lui, voia să le publice în mai multe volume. Le avea pregătite, grupate pe secţiuni. Şi, chiar dacă l-am pierdut pe el, sper ca dorinţa să-i fie îndeplinită”, ne-a mărturisit Lena Stanca

Loading...

Citește și

  • george stanca

    Zi tristă azi. George Stanca, născut într-o zi de 7 mai, va fi condus pe ultimul drum azi, 7 februarie, la Cimitirul Bellu, din București. Celebrul publicist și scriitor s-a stins luni, 4 februarie, după luni de suferință la spitalul Sfânta Maria. După o viață închinată scrisului, George Stanca primește la finalul cortinei cele mai emoționante mesaje de adio din partea personalităților cu care a fost prieten.

  • George Stanca va fi înmormântat cu lucrurile pe care le-a iubit cel mai mult: pălăria, fularul cu însemnele echipei de fotbal Rapid, tricolorul românesc şi o iconiţă cu Maica Domnului. Soţia acestuia ne-a mărturisit care au fost ultimele sale cuvinte înainte să moară.