George Stanca, condus pe ultimul drum. Cei mai importanți oameni din România i-au adus un omagiu

biserica-george-stanca_2.jpg

George Stanca a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală
Foto: Florin Șuler

George Stanca, născut într-o zi de 7 mai, a fost condus pe ultimul drum azi, 7 februarie, la Cimitirul Bellu, din București, în prezența familiei și a prietenilor apropiați. Celebrul publicist și scriitor s-a stins luni, 4 februarie, după luni de suferință la spitalul Sfânta Maria.

Numeroase persoane au venit să-și ia rămas bun de la jurnalistul George Stanca, care s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Era iubit atât de oamenii de rând, cât și de nume grele din toate sferele și domeniile. Dovadă stau zecile de coroane trimise de cei mai importanți oameni din România, care și-au dorit să-i aducă un ultim omagiu lui George Stanca. Zeci de flori și coroane au fost aduse încă de ieri la Biserica Sf. Gheorghe Nou. Printre oamenii care au venit să-și ia rămas bun de la George Stanca se numără prieteni, foști colegi, fani ai echipei de fotbal Rapid, cititori ai rubricii „Scrisorile lui Stanca de la Click!”, dar și actorii Vladimir Găitan și Mitică Popescu. 

Mesajele emoționante scrise pe coroanele funerare

 • foto: Florin Şuler
 • foto: Florin Şuler
 • foto: Florin Şuler
 • foto: Florin Şuler
 • foto: Florin Şuler
 • foto: Florin Şuler
 • foto: Florin Şuler
 • Maximize

1/7

„Un ultim și pios omagiu”, i-a transmis familia Păunescu regretatului scriitor. Și Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis o coroană funerară, iar guvernatorul BNR Mugur Isărescu a scris: „Somn lin”. Pe coroana trimisă de Mitică Dragomir se poate citi următorul mesaj: „Sincere regrete”. „Drum bun în cele veșnice, prieten drag”, a scris pe coroană preotul Emil Cărămizaru. 

51475129_233360590950085_4241749391322382336_n.jpg

Mormântul lui George Stanca
Foto: Florin Șuler

Mormântul lui George Stanca se află lângă locul de veci al lui Puiu Călinescu, la Cimitirul Bellu din Capitală. Pe una din coroanele funerare, familia i-a pus fularul de rapidist pe care obișnuia să-l poarte publicistul. 

Loading...

Citește și

 • George Stanca va fi înmormântat cu lucrurile pe care le-a iubit cel mai mult: pălăria, fularul cu însemnele echipei de fotbal Rapid, tricolorul românesc şi o iconiţă cu Maica Domnului. Soţia acestuia ne-a mărturisit care au fost ultimele sale cuvinte înainte să moară.

 • george stanca

  Colegul nostru a decis luni, puțin după ora prânzului, să facă o ultimă reverență și să iasă din scenă. Stanca, cel îndrăgostit de cuvânt și de viață cu puterea cu care un adolescent poate iubi pentru prima oară, ne-a surprins, o dată în plus, pe noi toți!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1