Durere nemărginită la căpătâiul lui George Stanca: «Nu-l las singur aici. Stau toată noaptea cu el în biserică»

4-act-1-4col-foto-sever-gheorghe-4-8951551.jpg

George Stanca, deces, biserica, sotie, Elena, Cornel Patrichi
Trupul neînsufleţit al lui George Stanca a fost depus ieri la Biserica Sf. Gheorghe Nou de la Km 0 al Capitalei
Fotografii: Sever Gheorghe

Durere nemărginită la căpătâiul jurnalistului George Stanca, care s-a stins din viaţă luni, la 71 de ani, în urma unui stop cardiorespirator. Sicriul jurnalistului a fost depus marţi la Biserica Sf. Gheorghe Nou, unde va rămâne până joi la înmormântare. George Stanca este vegheat non-stop de soţie şi de cei doi copii ai lor.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui George Stanca a fost depus ieri la Biserica Sf. Gheorghe Nou, de la Km 0 al Capitalei, unde oamenii au venit deja să-şi ia un ultim adio. Celebrul jurnalist a fost vegheat non-stop de soţie şi de copii. Soţia acestuia, Elena, este copleşită de durere, dar nu s-a mişcat ore întregi de lângă racla jurnalistului.

 • foto: Sever Gheorghe
 • foto: Sever Gheorghe
 • foto: Sever Gheorghe
 • foto: Sever Gheorghe
 • foto: Sever Gheorghe
 • foto: Sever Gheorghe
 • dorel visan
  Dorel Vişan, îndurerat la înmormântarea lui George Stanca
  foto: Florin Şuler
 • inmormantare george stanca
  George Stanca a fost condus joi pe ultimul drum
  foto: Florin Şuler
 • inmormantare george stanca
  Familia şi cei care l-au cunoscut l-au plâns la Cimitirul Bellu
  foto: Florin Şuler
 • inmormantare george stanca
  Tristeţe apăsătoare şi lacrimi sfâşietoare printre cei prezenţi la înmormântare
  foto: Florin Şuler
 • Maximize

1/10

”Ne este foarte greu. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Părintele i-a făcut azi o slujbă când a fost depus în biserică. Voi fi lângă el în permanenţă. Biserica este deschisă toată noaptea pentru priveghi. Nu-l las singur aici”, ne-a spus soţia lui Stanca.

4-act-5-1col-doar-nevasta-george-stanca-si-sotia-femeide10-1-5511.jpg

George Stanca, deces, biserica, sotie, Elena, Cornel Patrichi
Elena, soția lui George Stanca, e nedezlipită de sicriul cunoscutului publicist depus ieri la Biserica Sf. Gheorghe Nou

Multe alte personalităţi şi-au anunţat prezenţa la Biserica Sf Gheorghe Nou, la căpătâiul lui George Stanca. Slujba de înmormântare va avea loc tot aici joi, la ora 13.00, după care cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Bellu. 

”Bunul meu prieten şi fiu duhovnicesc, poetul, jurnalistul şi iubitorul de ţară GEORGE STANCA a trecut la cele veşnice. Dumnezeu să-l odihneacă în pace!”, spune părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, care i-a fost prieten şi duhovnic în timpul vieţii.

4-act-3-2col-caramizari-si-george-stanca-89551511.jpg

George Stanca, deces, biserica, sotie, Elena, Cornel Patrichi
Preotul Emil Cărămizaru, un prieten al lui George Stanca

Părintele îl vizitase la spital cu ceva timp înainte să moară, cu o misiune dublă. Aceea de a-l îmbărbăta, dar şi de a-i înmâna un mesaj special de la Patriarhul Daniel. În ultimele zile ale anului trecut, George Stanca i-a scris înaltului prelat o epistolă în ziarul Click!, iar Patriarhul i-a trimis o diplomă de apreciere.

«Georgică, eşti în drum spre Cornel. Te aşteaptă»

Prietenă apropiată a familiei Stanca, Cornelia Patrichi a consemnat decesul colegului nostru în stilul caracteristic lui şi soţului ei, Cornel Patrichi, decedat acum trei ani, la 72 de ani. „Georgică, eşti în drum spre Cornel, care te aşteaptă cu guvizi, mămăliguţă, mujdei şi şpriţ la rece. Nu întârzia, ştii că nu-i place! Ultima oară ne-am văzut la restaurantul vostru preferat şi depănând amintirile tinereţii noastre erai «frizante» ca întotdeauna! Am vorbit mult despre Cornel încercând să ne imaginăm că e cu noi. Acum îmi imaginez că voi doi ne sfidaţi cu paharul în mână! Sunteţi doi brazi care nu o să se veştejească niciodată! Distraţi-vă, băieţi!”, a scris pe Facebook Cornelia Patrichi, soţia regretatului coregraf.

 

Loading...

Citește și

 • george stanca

  Poet, scriitor, publicist și editorialist al ziarului Click! din anul 2007, George Stanca s-a stins din viață azi, 4 februarie 2019, la vârsta de 71 de ani, informația fiind confirmată, pentru Click!, de soția acestuia, Elena Stanca. George Stanca se afla internat la spitalul Sfânta Maria din București, iar decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator. Familia va anunța locul în care prietenii și admiratorii pot veni să își ia rămas bun, dar și detaliile despre înmormântare.

 • george stanca

  Colegul nostru a decis luni, puțin după ora prânzului, să facă o ultimă reverență și să iasă din scenă. Stanca, cel îndrăgostit de cuvânt și de viață cu puterea cu care un adolescent poate iubi pentru prima oară, ne-a surprins, o dată în plus, pe noi toți!