George Burcea își cere scuze pentru declarațiile împotriva femeilor. Cum se justifică actorul

george-burcea0.png

george burcea imbracat in negru
George Burcea susține că a spus la nervi toate acele lucruri despre violența împotriva femeilor
foto: arhiva personală/Instagram

George Burcea a declanșat un adevărat scandal după un discurs care justifica violența împotriva femeilor și pe care l-a retras, ulterior, de pe pagina personală de Instagram. Atitudinea și limbajul violent al actorului sunt cu atât mai surprinzătoare, cu cât Burcea este autorul unui roman care tratează chiar subiectul violenței domestice. Ca o ironie a sorții, la începutul acestei luni, Burcea se lăuda pe Instagram că romanul său se află în topul vânzărilor unui lanț de librării.

După ce a declamat că femeile merită să fie bătute ”cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul bunicii mele, acum 15-20-30 de ani”, actorul și-a turnat cenușă-n cap. Într-o postare amplă pe Instagram, actorul susține că a spus la nervi toate acele lucruri ”cu care nu rezonează și care nu-i fac cinste nici lui și niciunei femei”.

Actorul a reamintit preocupările lui legate de violența domestică și a admis că mai are multe de învățat pe acest subiect.

Cum și-a cerut scuze George Burcea pentru declarațiile despre violența împotriva femeilor

Iată postarea integrală a actorului:

”Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram.

Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. După un val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine.

Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu-mi fac deloc cinste nici mie și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să-mi cer iertare și să mă educ mai mult pe acest subiect.

Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere.

Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău. înțeleg durerea femeilor care trec prin violență domestică zi de zi și care își protejează agresorii. Vreau să ajut și în niciun caz nu-mi doresc să fiu parte din problemă.

Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenția nu justifică în niciun fel cuvinetele pe care le-am folosit.

Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar cu siguranță greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, a scris George Burcea pe contul personal de Instagram, acolo unde a pornit întreg scandalul.

Editura Hyperliteratura a retras de pe piață cartea lui George Burcea

După ce Burcea a spus public că femeile ”merită să fie bătute cu mese, cu scaune, cu capace”, editura Hyperliteratura a decis retragerea cărții semnate de actor, ”Scrisoare către Ceaușescu”.

Decizia editurii Hyperliteratura vine la scurt timp după directorul și editorul cărții semnate de George Burcea a condamnat ferm pe rețelele sociale atitudinea agresivă a actorului.

”În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului «Scrisoare către Ceaușescu», editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, se arată pe site-ul editurii.

Citește și:

George Burcea, soțul Andreei Bălan, copilărie de coșmar: «Tata ne bătea și pe mine, și pe mama, era tare violent»

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5