George Burcea, în centrul unui scandal după ce a instigat la violență împotriva femeilor: «Să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune»

george-burcea.jpg

george burcea portret
George Burcea
Foto: Arhivă personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Actorul George Burcea a stârnit discuții aprinse în mediul online, în urma unor afirmații de-ale sale problematice făcute în timpul unui live pe Facebook. Înregistrarea a fost ștearsă ulterior de pe platformele sociale.

Deși inițial actorul s-a poziționat împotriva violenței domestice prin discursul său, la scurt timp acesta, enervat de un răpuns al unei utilizatoare care îi urmărea activitatea, a trecut de partea cealaltă „a baricadei”.

George Burcea, declarații problematice în mediul online

Încercând să explice că nu e de acord cu violența domestică, George Burcea a trecut rapid în cealaltă extremă și a declarat că „unora le place bătaia” și că atunci trebuie să le fie dat ceea ce „merită”. Bineînțeles că nu a fost mult până când avesta a primit replica. 

Din declarațiile sale, actorul pare să fi fost „jignit” de o femeie pentru faptul că este un bărbat care gătește. Atunci, spune el, dacă femeilor nu le plac bărbații care gătesc, îi merită pe cei care „le iau la palme”. 

Derapajul actorului a fost semnalat de activista Alina Dumitriu, care a menționat, pe Facebook, că va depune o plângere penală pentru instigare la violență. 

burcea.png

George Burcea și-a ales o modalitate cel puțin ciudată de a vorbi despre violența domestică
Foto: Captură Video

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani”, spune Geroge Burcea în filmarea sa live. 

El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”: „Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a declarat George Burcea în video-ul live, intitulat „Vă meritați soarta”. După ce a văzut vâlva pe care a creat-o, actorul a șters înregistrarea. 

George Burcea a lansat un roman ce se situează împotriva violenței domestice

Declarațiile actorului sunt cu atât mai surprinzătoare având în vedere că acesta a lasnat, recent, un roman ce abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, inspirat de povestea familiei sale. Directorul editurii, Andrei Ruse, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care condamnă declarațiile lui George Burcea. 

„M-am crucit. (..) Dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”, a declarat Ruse.

„Nu cred că am văzut un gest mai imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice.”, a mai spus Ruse, care a explicat că urmează să poarte o discuție cu Burcea pentru a stabili dacă va mai continua colaborarea cu acesta.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5