Reacție dură a editurii Hyperliteratura după ce George Burcea a spus că femeile «merită bătute cu mese, cu scaune»

george-burcea.jpg

george burcea portret
Cartea scrisă de George Burcea a fost retrasă de editura Hyperliteratura după scandalul violenței domestice
foto: arhiva personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Reacție fermă a editurii Hyperliteratura, care a publicat cartea actorului George Burcea, după declarațiile agresive ale acestuia la adresa femielor. După ce Burcea a spus public că femeile ”merită să fie bătute cu mese, cu scaune, cu capace”, editura a decis retragerea cărții semnate de actor, ”Scrisoare către Ceaușescu”.

Decizia editurii Hyperliteratura vine la scurt timp după directorul și editorul cărții semnate de George Burcea a condamnat ferm pe rețelele sociale atitudinea agresivă a actorului.

”În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului «Scrisoare către Ceaușescu», editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, se arată pe site-ul editurii.

Scriitorul Andrei Ruse, directorul Hyperliteratura și redactorul acestei cărți, a postat deja public un mesaj prin care s-a dezis ferm de declarațiile agresive ale lui George Burcea.

”M-am crucit. (..) Dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”, a declarat Ruse.

„Nu cred că am văzut un gest mai imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice.”, a mai spus Ruse.

George Burcea, declarații scandaloase despre violența domestică pe Instagram

Încercând să explice că nu e de acord cu violența domestică, George Burcea a trecut rapid în cealaltă extremă și a declarat că „unora le place bătaia” și că atunci trebuie să le fie dat ceea ce „merită”.. 

Din declarațiile sale, actorul pare să fi fost „jignit” de o femeie pentru faptul că este un bărbat care gătește. Atunci, spune el, dacă femeilor nu le plac bărbații care gătesc, îi merită pe cei care „le iau la palme”. 

”Și nu ca instigare, dar fraților, dacă le place mai mult un bărbat care le bate decât unul care le ajută în casă, dați-le ce merită, bro.

Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani”, a spus Geroge Burcea în filmarea sa live. 

El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”: „Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a declarat George Burcea în video-ul live, intitulat „Vă meritați soarta”. După ce a văzut vâlva pe care a creat-o, actorul a șters înregistrarea. 

Citește și:

George Burcea, soțul Andreei Bălan, copilărie de coșmar: «Tata ne bătea și pe mine, și pe mama, era tare violent»

Secretul a ieșit la iveală. Socrul Andreei Bălan, 10 ani de închisoare. Tatăl lui George Burcea și-a ucis amanta

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5