Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu-Botez. Suferinţa se citea pe chipul actriţei

tamara-buciuceanu-botez-hp.jpg

Tamara Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani. în urma unor probleme cu inima
Foto:Arhivă personală

Tamara Buciuceanu-Botez, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe ale teatrului românesc s-a stins din viaţă marţi, 15 octombrie, în urma unor complicaţii cauzate de nişte probleme cardiace care nu îi dădeau pace de mai multă vreme. Actriţa, cunoscută mai ales pentru rolul exigentei profesoare de matematică, doamna Isoscel, se retrăsese fin lumine reflectoarelor cu ceva vreme în urmă şi îşi trăia liniştită bătrâneţea, bucurându-se, din când în când de vizitatori. Una dintre persoanele care au văzut-o recent, dar şi pentru ultima dată, a fost Fuego. Actriţa s-a bucurat de vizita acestuia chiar de ziua sa, pe 10 august, iar fotografia încărcată de Fuego stă măturie a suferinâei prin care Tamara Buciuceanu a trecut în ultimele luni de viaţă.

Tamara Buciuceanu şi-a închinat întreaga viaţă scenei şi puţine au fost ocaziile în care a oferit declaraţii despre problemele de sănătate sau despre aspectele care au ţinut de viaţa sa personală. O personalitate puternică şi o voinţă de fier au caracterizat-o pe tot parcursul carierei sale demne de invidiat, iar unele dintre rolurile sale vor rămâne întipărite în memoria celor care au simpatizat-o. Chiar şi în ultimele luni, în care problemele de sănătate cu care se confruntă au ieşit la iveală, actriţa şi-a păstrat optmismul şi a vorbit în termeni optmişti despre refacerea sa şi întoarcerea acasă. 

Fuego a vizitat-o pe Tamara Buciuceanu de ziua de naştere a actriţei

tamarabuciuceanu-696x928.jpg

Tamara Buciuceanu, 10 august 2019
Foto:Arhivă personală

Unul dintre cei care i-au trecut pragul actriţei în ultimele luni de viaţă a fost cântăreţul Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scenă Fuego. Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de către marea artistă, Fuego a decis să îi facă o vizită pentru a petrece timp alături de ea şi a-şi arăta aprecierea. Fuego a încărcat pe pagina personală o serie de instantanee alături de Tamara Buciuceanu, iar suferinţa provocată de boala cu care se lupta era una evidentă. Slăbită, dar cu un surâs senin pe buze, aceasta este ultima ipostază în care "doamna Isoscel" a fost imortalizată.

72920872_2313519792108357_782820891355512832_n.jpg

tamara si fuego
Fuego a vizitat-o pe Tamara Botez chiar de ziua actriţei, pe 10 august
Foto:Arhivă personală

Reacţia lui Fuego la aflarea veştii morţii Tamarei Buciuceanu

La aflarea veştii trecerii în nefiinţă a persoanei căreia i-a purtat deosebit respect, Fuego a scris un mesaj emoţionant pe pagina personală de Facebook. Iată mesajul integral al artistului. 

"Ați plecat...Râsul și optimismul pe care le aveați își închid azi obloanele, cu tristețea pe care mereu ați alungat-o prin spiritul înalt! Nu mi-e ușor să vorbesc de dumneavoastră la trecut! Acum câteva zile mi-ați spus că sunteți bucuroasă că nu v-am uitat!
N-aș putea să o fac vreodată, pentru că întâlnirile și discuțiile noastre din ultimii ani mi-au fost lecții de viață, demnitate, integritate și frumusețe a sufletului!
Când v-am celebrat anul acesta, pe 10 august, erați cu gândul la cariera formidabilă și ne-am amuzat împreună de roluri, caractere și amintiri! Erați mândră că oamenii vă iubesc și că n-ați trecut fără să marcați destine!
V-ați pus priceperea și sufletul pe scenă.
N-ați căutat laude, dar toți anii aceștia în care ați definit un stil și-ați construit o cultură, stau drept mărturie pentru un simbol românesc, genial, demn, unul care a ars pentru teatru și film și care lasă în urma sa o bogăție enormă, greu de repetat și inutil de înlocuit. Rămas bun, doamnă a teatrului românesc"!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1