Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului

vila_klaus_concurenti.jpg

ferma 2019 vila klaus
Noul sezon Ferma 2019 se filmează la Vila Klaus din munţii Semenic
foto: Pro Tv

Misterul locului unde se filmează Ferma 2019, reality-show-ul de la Pro TV, a fost spulberat. Click! a aflat unde au decis producătorii să-i ducă în mare secret pe cei 18 concurenţi. Până acum tot ce se ştia era că vedetele angrenate în acest proiect vor locui într-o casă dărăpănată în munţii din României. Se pare că vila a fost în trecut locul unde regele Mihai a făcut un an de şcoală şi ulterior a fost folosită ca destinaţie de vacanţă pentru copii.

Unde se filmează Ferma 2019 a fost o întrebare la care muţi fani curioşi ai emisiunii au încercat să afle răspunsul la ea. Producătorii Pro Tv au vrut să găsească o zonă pitorească şi s-au oprit la Văliug din judeţul Caraş-Severin. Aici, este Vila Klaus, transformată de la începutul acestui an în platou de filmare pentru concurenţii show-ului de la Pro Tv. 

51088743_470514043482085_7173916572094824448_n.jpg

ferma 2019 vila klaus
Aşa arată vila pe care concurenţii trebuie să o renoveze
foto: captură video Pro Tv

Destinaţia se află în Munţii Semenic la 35 de kilometri de Reşiţa. Dacă veniţi cu maşina, de la Timişoara, Văliug este la o distanţă de 120 de km, ce poate fi parcursă în aproximativ două ore.

ferma_2019.jpg

ferma 2019 vila klaus
Vila a fost renovată parţial, dar concurenţii au misiunea să o transforme din nou în tabără de copii
foto: captură video Pro Tv

Imobilul este celebru, deoarece se spune că aici ar fi făcut un an de şcoală Mihai, fostul rege al României. Clădirea se află în momentul de faţă într-o stare avansată de degradare. Renovarea întregului imobil se face într-un proiect al postului de televiziune PRO TV, care realizează aici noul format al emisiunii Ferma, prezentat de Mihaela Rădulescu şi Cristian Bozgan.

Ferma 2019, transformată în tabără pentru copii 

Din această primăvară vila Klaus va putea primi din nou copii în tabără, aşa cum se întâmpla pe vremuri. Mihaela Rădulescu a povestit chiar ea despre istoria locului.

“Habar n-am câți dintre voi știți că în casa asta a venit în vacanță Regele Carol, deci a fost casa de vacanță a familiei Regelui Carol, după care a preluat această casă și familia Regelui Mihai. Când Regele Mihai era copil, în această casă a învățat să scrie”, le-a mărturisit Mihaela concurenților.

Unul dintre concurenţi a mărturisit că a mai fost în Ferma de la Văliug şi a rememorat clipele petrecute pe când era doar un puşti. 

usa_ferma_2019.jpg

ferma 2019 vila klaus
Jorge a fost de două ori în casa care acum este destinaţia aleasă pentru Ferma 2019
foto: captură video Pro Tv

“În această casă am venit în tabără cu familia mea când eram mic. Este senzațional. Îmi aduc aminte doar ușa de la intrare, mi se face pielea de găină. Tatăl meu ne ducea în tabere în fiecare vară. Am fost de două ori în casa asta”, le-a spus Jorge celor prezenți în jurul mesei. Vila a aparţinut Direcţiei de Tabere. Din octombrie 2011 a trecut în grija Direcţiei de Sport şi Tineret Caraş-Severin, dar nu a mai fost deschisă. 

Camerele de la Ferma 2019, renovate de Pro Tv pentru emisiune

“Casa asta a fost ani de zile o tabără pentru copii, dar din cauza lipsei de fonduri și, uneori, din cauza lipsei de interes, nu a mai fost. Acum să vă spun care este partea cea mai frumoasă a prezenței voastre aici. Toată munca voastră de la Fermă, care o să constea mai ales în construcție, va fi să dați din nou acestei case scopul pentru care a fost gândită: tabără pentru copiii cu mai puține posibilități materiale”, le-a explicat prezentatoarea concurenţilor. 

mihaela_radulescu.jpg

ferma 2019 mihaela radulescu
Mihaela Rădulescu este gazda emisiunii Ferma 2019
foto: Pro Tv

Renovarea Vilei Klaus a început de la finele lui 2018, când o echipă trimisă de Pro Tv a început lucrările. Au fost zugrăvite camerele în care stau concurenţii, schimbate caloriferele şi a fost tras fir nou de curent. 

Cum a ajuns Regele Mihai la Vila Klaus 

Vila a fost construită la începutul secolului XX.Iniţial acolo a fost un lac de acumulare mare, pentru reglarea cursului Bârzavei, deoarce pe râu se transportau buşteni în perioada aceea, ca şi combustibil pentru uzina din Reşiţa. "Se scoteau buştenii din munte, de pe Semenic, şi se depozitau pe malurile Bârzavei. La un moment dat se deschidea stăvilarul ăsta, din zona Vilei Klaus, şi pornea un şuvoi de apă care ridica toţi buştenii de pe maluri şi îi ducea până la Reşiţa, jos. După ce s-a construit barajul Breazova, în 1904-1905, atunci s-a desfiinţat barajul de aici şi s-a făcut vila.

vila_klaus.jpg

ferma 2019 vila klaus
Ferma 2019 a fost pe vremuri tabără pentru copii
foto: banatulmontan.ro

A fost construită pentru conducerea uzinei de atunci, casă de relaxare, de vânătoare. Fosta uzină a avut domenii foarte mari. Toată zona asta muntoasă aparţinea de ea şi avea multe cantoane, care pe vremea aia erau foarte bine administrate şi vila propabil că era şi un centru de administrare pentru conducerea sectorului silvic al uzinei. Se spune despre Regele Mihai că ar fi făcut o clasă acolo. Pe timpul acela, uzina era a industriaşului Max Auschnitt care era prieten bun cu Carol al II –lea, tatăl lui Mihai. Şi ca să intre mai bine în graţiile regelui s-ar fi oferit să găzduiască întreaga clasă a regelui, timp de un an sau mai puţin", povesteşte Mircea Rusnac, doctor în istorie. 

 

Citeşte şi:

 

Ferma 2019. Mihaela Rădulescu are un trecut cu Cristian Bozgan. De când se cunosc cei doi

Ce complex are Ioana Filimon, cea mai sexy concurentă de la «Ferma 2019»

 

Loading...

Citește și

  • concurenti ferma

    Marţi, 29 ianuarie, de ora la 21.30, la PRO TV începe un nou sezon din reality-showul „Ferma”, care acum este prezentat de Mihaela Rădulescu. Show-ul are un nou format, noi reguli, iar cei 18 concurenţi au de respectat un program ca la armată. Click! a aflat care fermier a clacat deja, fiind eliminat în primele zile ale concursului.

  • florin pastrama ferma 2019

    Musculosul care vrea să le cucerească pe concurentele din nou sezon "Ferma 2019" este un băiat de bani gata, care participă doar din amuzament la concurs. Este vorba despre Florin Pastramă, iar dacă numele vi se pare cunoscut, este pentru că bărbatul are legături de rudenie cu Raluca Pastramă, soţia lui Pepe. Tânărul nu se fereşte să spună tuturor că are o situaţie financiară bună şi că bea doar şampanie fină, premiul cel mare fiind pentru el mai degrabă un cadou pe care l-ar face copiilor din medii defavorizate.