A doua semifinală Eurovision 2019. Laura Bretan s-a calificat în marea finală!

laura-bretan-eurovision-2019.jpg

Laura Bretan s-a calificat în marea finală!
Foto: Facebook

Duminică, 10 februarie, are loc a doua semifinală Eurovision 2019, misiunea juriului fiind aceea de a alege următorii semifinaliști ai marii competiții de voci. Cei 12 participanți și-au pus la bătaie toate atuurile pentru a demonstra că merită un loc în marea finală Eurovision 2019, organizată la Tel Aviv.

Multe emoții și în această seară în cadrul semifinalei cu numărul 2 a competiției muzicale! 12 voci deosebite, pregătite să cânte din toată inima 12 piese originale, s-au luptat pe scena de la Arad pentru un loc în marea finală Eurovision 2019, care va desemna reprezentantul României în cadrul faimosului concurs. 

Cei 6 semifinaliști care s-au calificat în finală

Concurenții s-au pregătit cum se cuvine pentru seara de gală care urma să determine viitorul lor în competiția Eurovision, fiecare dintre ei visând să obțină un loc în marea finală. După 12 momente unice, juriul s-a pronunțat, iar cei de acasă și-au făcut, de asemenea, treaba, votând din greu favoritul care nu a reușit să treacă de severitatea membrilor juriului. 

Cei 5 fericiți concurenți trimiși în marea finală au fost Laura Bretan, Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, Linda Teodosiu, Ester Peony și Olivier Kaye. Cel salvat de publicul de acasă a fost Aldo Blaga.

 

Etapa semifinalelor Selecţiei Naţionale se încheie duminică, 10 februarie, la Arad, cu al doilea show Eurovision România 2019. Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Vaida sunt primii finalişti Eurovision România 2019, după ce au reușit să treacă de prima semifinală. În cadrul celei de-a doua semifinale, juriul naţional, format din Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu (Miţă), Crina Mardare, Adi Cristescu şi Andy Platon, au avut dificila sarcină de a alege alte cinci piese pentru finală, iar publicul, încă una. Înainte să urce pe scena semifinalei, Laura Bretan a fost considerată favorită, datorită piesei alese și a interpretării speciale a tinerei artiste, în vârstă de doar 16 ani. 

Pe scena amenajată în Sala Sporturilor Victoria, cei 12 concurenți au interpretat piesele:

 • „Ielele“ – 2 Gents,
 • „Tears“ – Georgy,
 • „Right now“ - Olivier Kaye,
 • „Discrete“ – Xonia,
 • „Make me your man“ - TWM,
 • „Give up now“ – Johnny Bădulescu,
 • „High heels on“ - Echoes,
 • „Your journey“ – Aldo Blaga,
 • „Daina“ - Letitia Moisescu & Sensibil Balkan,
 • „Dear father“ – Laura Bretan,
 • „On a Sunday“ – Ester Peony,
 • „Renegades“ - Linda Teodosiu. 

Cine a fost invitatul special al serii 

Finala Naţională va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucureşti, în cadrul căreia se va decide reprezentantul României pentru seara de gală a Eurovision 2019, organizată la Tel Aviv. La finalul concursului, cântăreţul italian Alessandro Canino (45 de ani) a susținut recitalul serii, în calitate de invitat special, alături de trupa Hit Italy. Devenit celebru pentru hituri precum „Brutta“, „Tu, tu, tu“ sau „Crescerai“, care i-au marcat participarea la Festivalul Sanremo în anii ’90, Alessandro Canino a fos distins cu numeroase premii şi a reprezentat Italia la festivaluri internaţionale de muzică, potrivit Adevarul.    
„Ca şi la Iaşi, în Sala Sporturilor din Arad vom avea grafică HD, 150 metri pătraţi de ecrane LED, 200 capete inteligente de lumini, deschidere 360 de grade la  camera verde şi scenă. Este acelaşi set-up, doar că vom avea 12 noi concurenţi foarte buni. Altă grafică, alte filmări. Echipele concurenţilor au venit cu propunerile, pe care noi le-am introdus în viziunea generală, le-am îmbunătăţit. Sperăm că am făcut chiar mai mut decât se aşteptau ei. Producţia ne aparţine şi sperăm ca duminică seară toţi să fie încântaţi de cum a realizat echipa noastră show-urile”, a dezvăluit regizorul Dan Manoliu cu privire la munca depusă pentru seara show-ului semifinalei cu numărul 2. 

Loading...

Citește și