Ei sunt primii şase finalişti Eurovision 2019! Mirela Vaida, salvată de public!

dsc_9641.jpg

Mirela Vaida a fost salvată de votul telespectatorilor
Foto:Arhivă personală

Duminică, 27 ianuarie, are loc prima semifinală Eurovision 2019, când se vor alege primii semifinaliști ai marii competiții de voci. În seara de debut a semifinalelor vor concura 11 participanți, care-și vor pune la bătaie toate atuurile pentru a demonstra că merită un loc în marea finală Eurovision 2019.

UPDATE 23.45: Concurentul care s-a bucurat de susţinerea telespectatorilor a fost viitoarea mămică Mirela Vaida, aşadar ea este cea de-a şasea finalistă. 

UPDATE 23.02: Primii finalişti ai concursului Eurovision România, potrivit membrilor juriului, înainte de votul telespectatorilor, sunt formaţia Trooper, Teodora Dinu, Lucian Colareza & Dya, Claudiu Mirea şi câştigătoarea concursului X Factor, Bella Santiago. Cel de-al şaselea finalist va fi votat de către telespectatori. 

Una dintre provocările acestei ediții este realizarea scenei, care va fi construită integral de TVR, lumina, grafica, și personajele pregătite pentru show creând o atmosferă de poveste. În plus, o noutate a fost introdusă în mecanismul de alegere a finaliştilor.Telespectatorii vor putea alege un concurent pe care să îl trimită în finală, prin intermediului unui vot telefonic. Nu orice concurent poate fi ales de către telespectatori, ci doar unul dintre cei care nu au primit biletul către confruntarea decisivă din partea celor cinci membri ai juriului. 

Seria semifinalelor Eurovision 2019 debutează duminică, 27 ianuarie, spectacolul fiind organizat la Sala Polivalentă din Iași. 11 dintre semifinaliştii Eurovision România concurează pentru un loc în finala care va desemna un singur partipant ce ne va reprezenta cu mândrie țara.

Primii semifinaliști Eurovision 2019

În seara de duminică, în cadrul primei semifinale Eurovision România, se luptă pentru visul unui loc în marea finală:

 • Destin – Trooper,
 • The Call: Dynasty Of Love – Berniceya,
 • Rock This Way – Ommieh & Anakrisez,
 • Skyscraper – Teodora Dinu,
 • Without You (Sin Ti) – Dya & Lucian Colareza,
 • Weight Of The World – Nicola,
 • The Way It Goes – Steam,
 • Underground – Mirela Vaida,
 • We Are The Ones – Claudiu Mirea,
 • Song Of My Heart – The Four
 • Army Of Love – Bella Santiago

Cum se va desfășura concursul

Marele spectacol va fi deschis de trupa ieșeană The Sky Dance Company, dansatorii marcând a 20-a participare a României la Eurovision. De asemenea, finalul concursului va fi „animat” de tânăra Iuliana Beregoi, care va susține un concert special în cadrul show-ului. Vestea îi va bucura cu siguranță pe admiratorii artistei, care, în ciuda vârstei sale fragede, a reușit să se facă remarcată pe piața muzicală autohtonă, după ce hit-urile sale au luat cu asalt platforma YouTube, piesele ei strângând peste 70 de milioane de vizualizări.

Această ediție va reuși să își bucure urmăritorii și prin design-ul și amplasarea interioară, scena, luminile și grafica îmbinându-se pentru a crea ambianța potrivită pentru ca piesele cântate să fie „livrate” așa cum se cuvine. „Camera verde” se va afla undeva pe scenă, întreaga construcție fiind amplasată în mijlocul spectatorilor, potrivit adevarul.ro

Juriul va decide cel mult cinci câștigători ai semifinalei de la Iași. Publicul votează timp de 30 de minute şi va alege una dintre piesele care merg mai departe în Finala Națională. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una, 6 participanți mergând mai departe în marea finală care va alege reprezentantul României.
 

 

Loading...

Citește și

 • Laura Bretan (16 ani) nu va intra în semifinala națională Eurovision de azi, de la Iași, ci o veți vedea în cea de a doua semifinală, programată pe 10 februarie, la Arad, unde va concura cu piesa ”Dear Father”, compusă de Mihai Alexandru.

 • mirela vaida

  Liberă de contract în televiziune, Mirela Vaida se concentrează pe participarea la Eurovision. Fosta prezentatoare de emisiuni matrimoniale de la Antena 1 va interpreta melodia „Underground” în semifinala de duminică (27 ianuarie), care are loc la Iaşi. Cu o zi înainte de marele eveniment, vedeta, însărcinată în opt luni, s-a îmbarcat cu emoţii în cursa care o va duce spre eveniment, având în vedere că din cauza ploii îngheţate şi a poleiului avioanele au avut întârzieri mari.