Anghel Damian, din «Vlad»: «Este foarte greu să îți imaginezi un scenariu de pandemie ca parte din viața ta»

anghel-damian-actor-serialul-vlad.jpg

Abnfgel Damian, portret, la costum
Anghel Damian este și actor, și scenarist

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Anghel Damian (28 de ani), interpretul personajului Adrian Anuței din serialul „Vlad” (PRO TV) și scenaristul producției, ne-a spus, în exclusivitate, ce face după ce filmările pentru serial au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Anghel Damian ne-a spus cum e viața lui în noile condiții, izolat la domiciliu.

Anghel Damian: O vorbă contemporan-populară ne spune că „Viața bate filmul”. Din păcate, realitatea zilelor noastre ne-o confirmă, iar asta ne-a obligat pentru moment să oprim filmările la serialul „Vlad” și să amânăm difuzarea noului sezon până când situația se va remedia și vom putea completa episoadele cu secvențele rămase de filmat. A fost o decizie dureroasă atât pentru noi, cât și pentru fanii serialului, dar sănătatea este mai importantă decât orice pe lumea asta. Obligația noastră de a livra un serial la cele mai înalte standarde ne-a obligat să nu facem rabat la calitate și să așteptăm până când vom putea spune povestea așa cum trebuie. Spre fericirea noastră, am găsit înțelegere și susținere din partea telespectatorilor fideli. Le mulțumesc cu această ocazie și le promit că ne vom reîntâlni cu povești care vor umbri așteptarea. Până atunci, ne găsesc în mediul online, pe conturile de socializare, unde #vladday continuă.

anghel-damian-actor.jpg

Anghel Damian, actor, portret
Din cauza pandemiei de coronavirus, Anghel Damian și-a anulat deplasările în Europa, America de Nord și Asia

Click!: Pandemia pare un scenariu desprins din filme. Credeai că se poate întâmplă așa ceva în realitate?

Anghel Damian: E foarte greu să îți imaginezi un scenariu de pandemie ca parte din realitatea vieții tale curente. Suntem obișnuiți să ne facem planuri, proiecții, să ne orientăm spre un viitor mai bun, mai fericit, mai bogat. „Dezastrul” nu face parte din planul nimănui. E o lecție foarte utilă pentru noi toți: să realizăm că nu avem, de fapt, control și atunci să ne aruncăm în bucuria prezentului, a lucrurilor mici și simple. Sper din inimă ca lecția aceasta să nu o uităm…

Anghel Damian: „Respectăm cu strictețe sfaturile specialiștilor și îndemn cititorii să facă același lucru”

Unde te-ai izolat și ce faci în această perioadă?

Sunt acasă, cu familia, în autoizolare impusă. Respectăm cu strictețe sfaturile specialiștilor și îndemn cititorii să facă același lucru. Slavă Domnului, mi-am găsit de lucru: scriu în continuare pentru „Vlad”, fac sport în casă, citesc și mă uit la filme. Încerc să îmi așez gândurile și să-mi resetez prioritățile pentru vremurile care vor urma. Are și autoizolarea beneficiile ei și este, totuși, cel mai mic efort pe care îl putem face în aceste vremuri de criză. Bunicii și străbunicii mei au fost pe front, deci mă consider un norocos.

serialul-vlad-pro-tv_1.jpg

serialul vlad
Serialul "Vlad" este regizat de Jesus del Cerro
foto: PRO TV

Vei include în scenariul serialului „Vlad” și subiectul coronavirus?

Povestea din „Vlad” merge mai departe. Scriu, gândesc povești, plot-uri, întâmplări. Momentan, nu am gândit o poveste care să includă subiectul pandemiei. După aceste vremuri, credința mea e că telespectatorii vor dori povești care să le aline suferințele și angoasele provocate de această criză. Amintindu-le într-un serial de ficțiune de acest virus cotropitor, ar putea avea un efect advers. Pentru asta, vor exista întotdeauna știrile, documentarele și programele de specialitate.

Anghel Damian și-a anulat călătoriile în Spania, SUA și Coreea de Sud

Personajul tău, Adrian Anuței și fantoma Roxanei (Diana Sar) vor mai apărea în serial?

Toate personajele care au murit sau au dispărut în serial își vor face apariția când povestea o va cere. Sub formă de flashback, viziune, vis sau fantomatic, personajele noastre merg mai departe și ajută povestea. Deci da și da.

14-diana-sar-in-vlad.jpg

În „Vlad”, Diana Sar o interpretează pe Roxana, o femeie puternică și pozitivă

Ți s-au anulat vacanțe și deplasări, pe lângă filmări și piese de teatru?

S-a anulat tot ce presupune deplasarea în afara casei. Spectacole (personal, aveam peste 40), filmări și evenimente. Mari vacanțe nu aveam plănuite, dar mi s-a anulat o deplasare la un festival de film din Coreea de Sud, unde eram nominalizat cu scurtmetrajul scris și regizat de mine „Celed” și două deplasări recreaționale în aprilie și mai, la Los Angeles, respectiv Madrid, unde plănuiam să îmi îndeplinesc niște vise din copilărie și să văd un meci de playoff din NBA și pe Rafael Nadal jucând un meci de tenis. Asta e, fuse și se duse… poate la anu’.

Citește și:

Anghel Damian a scris de Revelion la scenariul pentru «Vlad»

Exclusiv! Anghel Damian, din «Vlad», se iubeşte cu Lia Bugnar, de la Asia Express

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5