Anghel Damian a scris de Revelion la scenariul pentru «Vlad»

1.-3hjghjcol-.jpg

Tânărul actor şi scenarist a început anul cu muncă
Citeste tot despre: 

Dacă pentru cei mai mulţi dintre noi Sărbătorile au însemnat relaxare, distracţie cu prietenii şi ciocnit pahare de şampanie, actorul şi scenaristul Anghel Damian a petrecut prin muncă. Inspiraţia l-a “lovit” chiar de Revelion, când a scris o bună parte din scenariul pentru noul sezon al serialului “Vlad”.

Anghel Damian (28 de ani), interpretul lui Adrian Anuţei din “Vlad”, este în acelaşi timp şi scenaristul serialului de la PRO TV. A muncit foarte mult în ultima perioadă, fiind ocupat atât la teatru, cât şi la filmările pentru serialul care i-a adus notorietatea. Ultima zi din 2019 a încheiat-o la masa de lucru, la fel şi prima zi din 2020.

“Am scris toată noaptea de Revelion pentru scenariul viitoarelor episoade ale serialului. Pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie am scris pentru «Vlad». Veţi vedea în noul sezon rezultatul”, ne-a mărturisit Anghel Damian, pe care l-am întâlnit la petrecerea de aniversare a 59 de ani a Teatrului de Comedie, unde îşi desfăşoară activitatea. 

8-2.-2col-anghel-damian-aura-calarasu-stefan-iancu-adi-nartea.jpg

Anghel Damian şi colegii săi din „Vlad”: Aura Călăraşu, Ştefan Iancu şi Adi Nartea

 

Vorba “cum începi anul, aşa îl continui” pare să se adeverească în cazul lui. Anul acesta se anunţă a fi unul aglomerat, plin de proiecte, de spectacole. “Voi juca şi anul acesta în 15 spectacole. M-am obişnuit să intru repede în rol, fără prea multă pregătire. S-a întâmplat să am şi trei spectacole pe zi şi e complicat să ajung de la un teatru la altul. Înainte aveam emoţii înainte de a urca pe scenă, acum, dacă fug de la un spectacol la altul, nu mai am timp să fiu emoţionat. Nu mă mai las doborât de sentimente, de frică, de trac sau de altceva. Ajungi să-ţi creezi un sistem de supravieţuire”, explică actorul.

8-3.-2col-in-piesa-sta-sa-ploua-cu-ilona-brezoianu.jpg

A jucat în piesa „Stă să plouă”, alături de Ilona Brezoianu

 

În trei dintre pisele în care joacă este coleg şi cu iubita sa, Lia Bugnar (50 de ani) pe care o veţi vedea în „Asia Express”. Au învăţat, însă, să facă diferenţa dintre scenă şi viaţa personală, să dea jos toate măştile când intră pe uşa casei. „Acasă încercăm să disociem viaţa personală de cea profesională. Dacă mergi acasă cu problemele de la teatru nu e bine, însă ne mai povestim dacă am greşit ceva. Suntem cei mai aspri critici ai noştri. Dacă vrei să evoluezi, să progresezi, trebuie să înveţi să accepţi critica. E necesar, nu suntem perfecţi”, ne-a mai spus actorul. 

8-4.-2col-anghel-damian-si-lia-bugnar.jpg

Şi iubita lui, Lia Bugnar, este actriţă

 

Până acum nu a avut vacanţă şi nici nu se preconizează zile libere în viitorul apropiat. „Până pe 15 ianuarie voi termina de scris, apoi voi pleca la Bruxelles cu un spectacol, după care am filmările din «Vlad». Tot în 2019 Anghel Damian a scris scenariul pentru „Călătoria fantastică a Maronei”, regizat de mama sa, Anca Damian, acesta find un lungmetraj de animaţie care spune povestea micuţei căţeluşe prin vocea actriţei Olimpia Melinte, care joacă rolul Elizei în serialul «Vlad». Filmul este o coproducţie România, Franţa şi Belgia. În plus, actorul l-a interpretat şi pe Prinţul Carol al II-lea în filmul document “Regina Maria a României”, rol care pare să-i fi venit mănuşă.

A debutat în filme la 20 de ani

Anghel este fiul regizorului şi scenaristului Laurenţiu Damian şi al Ancăi Damian. A debutat la 20 de ani, în filmul de scurtmetraj „After School”, iar de atunci a avut o ascensiune fulminantă. După câteva pelicule, primeşte un rol în serialul „Îngeri pierduţi”, difuzat de postul Acasă TV, apoi joacă în diverse filme şi seriale. În paralel, joacă la Teatrul de Comedie, dar are şi proiecte ca scenarist. S-a făcut remarcat în „Vlad”, serial de succes care acum este la sezonul trei. 

 

 

Loading...

Citește și