Alexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

alexandru_darie.jpg

alexandru darie inmormantare
Fosta soţie a lui Alexandru Darie ( stânga), consolată de actorul Marian Râlea
foto: Inquam/Ilona Andrei

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă, miercuri, după ce organismul lui slăbit a renunţat să mai lupte cu o ciroză hepatică ce îi făcea de mai mult timp probleme. Complicaţiile pulmonare pe care le avea au grăbit retragearea lui Ducu Darie de pe scena vieţii, deşi medicii de la Insitutul Fundeni au încercat totul pentru el.

Alexandru Darie a fost condus duminică pe ultimul drum. Aleile Cimitirului Bellu s-au umplut de apropiaţi şi cunoscuţi, dar şi de oameni obişnuiţi care i-au apreciat munca pe scena Teatrului Bulandra, pe care îl conducea de 17 ani.

Duminică, în jurul orei 13.00, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Alexandru Darie a ajuns la biserica de la Cimitirul Bellu, acolo unde va avea loc slujba de înmormântare. Zeci de oameni s-au strâns în fața bisericii, pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai apreciați regizori români.

Marian Râlea, Emilia Popescu, Oana Pellea şi Ion Caramitru, dar şi fosta soţie, scenografa Maria Miu, au venit să îi aducă regizorului un ultim omagiu, vineri. Zeci de coroare de flori au fost trimise din partea unor instituţii precum preşedinţia României, dar şi partea membrilor familieu regale.

Alexandru Darie a reuşit să termine producţia "Coriolanus"

Diagnosticat în anul 2016, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, Ducu Darie a continuat să lucreze şi să trăiască în condiţii de absolută normalitate şi a reuşit să finalizeze supraproducţia "Coriolanus", au indicat reprezentanţii Teatrului Bulandra într-un comunicat publicat joi. La începutul lunii septembrie, Ducu Darie a prezentat afecţiuni respiratorii care s-au complicat şi au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut şi alte complicaţii, pe fondul unei depresii imunitare, iar regizorul a murit miercuri.

Alexandru Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie şi al actriţei Consuela Roşu, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate.

"Cel mai preţios lucru este timpul şi îmi pare rău că în unele momente ale vieţii mele am lăsat să treacă timpul. Dacă ar fi să o iau de la început, acesta este singurul lucru pe care într-un fel l-aş schimba, pentru că până la 20 de ani timpul este al tău, după 30 este al altcuiva şi cu cât mergi în sus, cu atât devine mai furgerător", spunea Alexandru Darie în 2011.

 

Citeşte şi:

 

Alexandru Darie nu a vorbit ani buni cu tatăl său. Ce l-a dezamăgit crunt pe regizor

Alexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Loading...
 
 

Citește și

  • Zeci de coroane şi vaze cu flori, tablouri uriaşe cu chipul lui Alexandru Darie, aranjamente florale discrete şi cu mult bun gust, muzică clasică în surdină, aceasta a fost atmosfera din marea sală „Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatului regizor. Prietenii, colegii de breaslă şi toţi cei care l-au iubit şi l-au apreciat au venit rând pe rând să-şi ia rămas bun.

  • alexandru darie

    Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie, pe un pat de spital al Institutului Clinic Fundeni, răpus de ciroză. Regizorul şi directorul Teatrului Bulandra a trăit o viaţă dedicată teatrului, iar în afara scenei a avut o existenţă discretă. Tocmai de aceea se cunosc puţine informaţii despre femeia care a reuşit să îi intre în suflet. Maria Miu este fosta soţie a lui Ducu şi singura care i-a dăruit un copil.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1