Festivalul de Film de la Cannes. Cum a arătat Prințesa Diana pe covorul roșu

diana-printul-charles.jpg

printesa diana si printul charles
Prințesa Diana și Prințul Charles, pe covorul roșu de la Cannes în 1987
foto: Profimedia

Cea de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes începe marți, 14 mai, iar acesta este un bun moment să rememorăm cele mai spectaculoase momente din istoria festivalului. Debutul Prințesei Diana pe covorul roșu, într-o rochie diafană, este cu siguranță unul dintre acestea.

Julia Roberts în picioarele goale pe covorul roșu, sărutul dintre Ryan Gosling și Nicolas Winding Refn, distribuția filmului ”Eroi de sacrificiu 3” făcându-și apariția pe un tanc, actrița Simone Silva în sânii goi la una din primele ediții ori slipul-suspensor al actorului Sacha Baron-Cohen sunt câteva imagini greu de uitat din istoria fotografică a festivalului.  

Peste toate tronează însă imaginile de la debutul Prințesei Diana pe covorul roșu de la Cannes în compania Prințului Charles. S-a întâmplat în 1987, cu ocazia celei de-a 40-a ediție a festivalului, iar problemele de cuplu ale celor doi încă nu ajunseseră încă în atenția publicului.

”Diana cea timidă”, cu capul ușor aplecat și ochii de căprioară, a arătat ca o adevărată prințesă din povești în rochia ei din șifon bleu, cu umerii dezgoliți și o eșarfă din același material în jurul gâtului.

Rochia a fost creată de designerul preferat al Dianei, britanica Catherine Walker, responsabilă pentru majoritatea ținutelor prințesei, de la cele de zi cu zi la cele purtate în cadrul vizitelor oficiale și pe covorul roșu al diferitelor evenimente.

 • 2014. Cate Blachett și America Ferrera, incomodate de căderea unui actor din distribuția filmului ”Cum să-ți antrenezi dragonul 2”
  foto: Profimedia
 • 2006. Sacha Baron-Cohen pe plaja de la Cannes
  foto: Profimedia
 • 1954. Robert Mitchum și Simone Silva la malul mării
  foto: Profimedia
 • 1987. Prințesa Diana și Prințul Charles pe covorul roșu de la Cannes
  foto: Profimedia
 • 2014. Distribuția filmului ”Eroi de sacrificiu 3” la ședința foto
  foto: Profimedia
 • 2011. Ryan Gosling și Nicolas Winding Refn, sărut pasional în fața fotografilor
  foto: Profimedia
 • 2014. Distribuția filmului ”Eroi de sacrificiu 3”, printre care Sylvester Stallone și Harrison Ford, cu mesajul ”Dați-ne fetele înapoi!”
  foto: Profimedia
 • 2016. Julia Roberts, în picioarele goale pe covorul roșu, în semn de protest față de regula care le impune actrițelor să poarte tocuri
  foto: Profimedia
 • Maximize

1/8

Corneliu Porumboiu, în competiția oficială la Festivalul de Film Cannes 2019

Actriţa franceză Charlotte Gainsbourg şi actorul spaniol Javier Bardem vor deschide cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, desfășurată în perioada 14-25 mai. La această ediție, regizorul Corneliu Porumboiu a fost selectat în competiția oficială cu filmul ”Gomera”, alături de nume prestigioase precum Jim Jarmusch, Quentin Tarantino sau Pedro Almodovar.

 

Citește și:

Imagini rare cu prințesa Diana, realizate chiar de William! Fericirea se citește pe chipul ei

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1