Felicity Huffman, din «Neveste disperate», în pușcărie după ce a plătit pentru examenul fiicei

felicity-huffman.jpg

felicity huffman inainte de a afla ca a fost condamnata la inchisoare
Felicity Huffman a fost însoțită la tribunal de soțul ei, actorul William H. Macy
foto: Getty Images

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolul din serialul de succes ”Neveste disperate”, a fost condamnată la 14 zile de închisoare pentru că a plătit 15.000 de dolari pentru ca rezultatele fiicei sale la examenele finale de la Universitate să fie modificate, scrie Variety, citat de News.ro.

Felicity Huffman va mai fi nevoită să facă 250 de ore de muncă în folosul comunităţii, va fi un an sub supraveghere și va avea de plătit o amendă de 30.000 de dolari. Sentinţa a fost o surpriză, mai ales că judecătoarea de caz, Indira Talwani, era sceptică privind argumentele de urmărire penală care au dus la audiere. 

"A încerca să fii o mamă bună nu scuză ceea ce aţi făcut", a argumentat Talwani verdictul. Huffman a primit ordin să se prezinte la închisoare din 25 octombrie. 

Actriţa a declarat că a intervenit în examenele fiicei ei pentru că a crezut eronat că îi va oferi o „ocazie” de a fi acceptată la facultate.

Actriţa a pledat „vinovat” în luna aprilie. Ea este acuzată că l-a plătit pe consultantul Rick Singer cu 15.000 de dolari pentru ca acesta să modifice rezultatele fiicei ei la examenele finale.

Avocații apărării au cerut ca Huffman să fie eliberată condiționat

Avocaţii apărării au cerut ca ea să fie condamnată la muncă în folosul comunităţii şi eliberată condiţionat.

Într-o scrisoare trimisă judecătoarei Indira Talwani, Huffman a explicat că a fost motivată de insecuritatea ei, ca mamă, şi de preocuparea că incapacitatea de studiu a fetei ei o va împiedica să ajungă la facultate pentru a studia actoria.

„Sincer, nu mi-a păsat şi nu îmi pasă ca fiica mea să meargă la o facultate de prestigiu. Am vrut doar să îi ofer ocazia de a fi luată în considerare pentru un program unde talentul ei actoricesc ar fi factorul decizional”, a scris Huffman.

Actriţa a spus că Singer i-a explicat că rezultatele fiicei ei vor fi prea mici pentru a intra la facultate şi i-a sugerat să îi permită să modifice răspunsurile ei. Ea a precizat că a fost şocată iniţial că există astfel de aranjamente şi că s-a gândit la asta timp de şase săptămâni.

„Am încălcat legea, am dezamăgit comunitatea educaţională, mi-am trădat fiica şi dezamăgit familia”.

Fiica actriței: ”De ce nu ai avut încredere în mine?”

Potrivit lui Huffman, atunci când a aflat, fiica ei a întrebat-o cu lacrimi în ochi: „De ce nu ai crezut în mine? De ce nu ai crezut că pot face asta de una singură?”.

„I-am compromis viitorul, integritatea familiei mele şi a mea”, a completat actriţa, care s-a declarat ruşinată pentru ceea ce a făcut.

Curtea a primit scrisori de susţinere pentru Huffman din partea soţului ei, actorul William H. Macy, a creatorului serialului „Neveste Disperate”, Marc Cherry, şi a actriţei Eva Longoria.

30 de părinți puși sub acuzare în operațiunea ”Varsity Blues”

Operaţiunea, denumită de FBI „Varsity Blues”, după un film din anii 1990 despre presiunea pe care o exercită bursele şcolare sportive, are în vedere nereguli comise în perioada 2011 - 2018, când, spun anchetatorii, părinţii au încercat să înşele procesul de admitere american.

Ei au precizat că zeci de părinţi au dat mită, au modificat rezultate la examene şi au modificat fotografii în care copii lor par că fac sport.

Pe lângă Felicity Huffman, în scandal este implicată şi actriţa Lori Loughlin. Aceasta din urmă este acuzată că, împreună cu soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, a plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California). Ei au decis să pledeze „nevinovat”.

Procurorii au pus sub acuzare peste 30 de părinţi, unii dintre aceştia fiind vinovaţi că au plătit milioane de dolari pentru admitere copiilor lor la universităţi de elită, precum Yale, Georgetown, Stanford, UCLA şi USC.

Schema îl are în centru pe William “Rick” Singer, consultant din Newport Beach (California). El ar fi dezvoltat o reţea de consultanţi pentru facultăţi care să îi ajute clienţii să fie admişi la universităţi de top. Singer a fost de acord să pledeze „vinovat” în acest caz.

Citește și:

FOTO/VIDEO Keira Knightley, un dezastru total la Globurile de Aur

Vrei notă de trecere la examen? Facem sex un semestru!

 

Loading...

Citește și

  • A fost arestat preventiv în luna februarie pentru acuzaţia de luare de mită, iar acum e în mijlocul unui nou scandal. Profesorul Lazăr Onisâi, de la Faculatatea de Medicină din cadrul Universităţii „Transilvania”, va fi anchetat şi pentru avansuri sexuale. Două studente l-au reclamat că acesta le-a pipăit când s-au prezentat la examene, informează rtv.net.

  • radar, politisti

    Iată ce metode foloseau 14 poliţişti de la Birourile Rutier şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ pentru a colecta şpaga de la şoferi! Cercetările arată că oamenii legii au luat mită de 115 ori în 25 de misiuni executate în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, sumele fiind cuprinse între 50 şi 400 de lei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1