Ce avere a lăsat în urmă Ilie Balaci. ”Am fost destul de deștept să nu trăiesc din pensie”

Ultima actualizare:

    Ilie Balaci a strâns o avere impresionantă în cariera de antrenorfoto: arhiva Click!
Ilie Balaci a strâns o avere impresionantă în cariera de antrenorfoto: arhiva Click!

Ilie Balaci a murit duminică, 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani, tânăr, așa cum se gândise de multe ori că se va întâmpla. Fostă glorie a Craiovei Maxima, prima echipă de fotbal românească ce a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, și mulți ani antrenor al echipelor din lumea arabă, Ilie Balaci a lăsat în urmă o avere impresionantă.

Ilie Balaci a murit tânăr, așa cum îi spusese de multe ori soției lui că se va întâmpla. „Tata mereu spunea că va muri de tânăr, mereu spunea că el aşa simte, mereu îi spunea mamei că el va muri primul pentru că Dumnezeu îl iubeşte şi ştie că nu s-ar putea descurca singur“, a dezvăluit fiica marelui fotbalist, Lorena Balaci

La fel de timpurie a fost și încheierea carierei de fotbalist a lui Balaci, în 1984, din pricina unei accidentări într-un meci din campionat, cu Baia Mare. Avea numai 26 de ani. ”Accidentările, nu accidentarea. La Baia Mare s-a pus capăt. A fost o succesiune de accidentări. La Baia Mare a sărit ăla cu amândouă picioarele pe mine…”, își amintea Balaci în urmă cu câțiva ani într-un interviu pentru Adevărul.

Cariera de fotbalist a fost urmată, din anii ’90 și până în 2017, de o carieră de antrenor pe care mulți au ironizat-o la început, dar pe care toți au ajuns s-o admire când Balaci a început să înșire trofeele cucerite în lumea arabă. Anii de antrenorat i-au adus și o avere impresionantă, Balaci pornind de la un salariu de 1.500 de dolari pe lună la echipa Club Africain Tunis, din Tunisia, cu care a câștigat într-un an Cupa Tunisiei, campionatul şi Cupa Campionilor Africii. În ultimii ani din cariera de antrenor, ”Prințul”, cum fusese supranumit pentru că a antrenat numai echipe din lumea arabă, ajunsese să câștige 100.000 de dolari pe lună.

Bani frumoși, înmulțiți de primele și bonusurile primite pentru atingerea obiectivelor fixate de șeici. În plus, mașini de lux, pentru care făcuse o pasiune, și ceasuri în ediție de colecție. Toate acestea l-au ajutat pe Ilie Balaci să strângă o avere impresionantă și să afirme că n-a fost niciodată nevoit să trăiască din pensie.

Lecții de negociere învățate de la arabi: ceas de firmă, stilou Mont Blanc și brichetă DuPont

Ilie Balaci a obținut numeroase trofee cu echipele pe care le-a antrenat, iar performanțele obținute l-au ajutat, cu siguranță,  în negocierea unui salariu mai bun la fiecare contract nou. și totuși, cea mai bună lecție de negociere pe care a învățat-o de la arabi n-are legătură cu valoiarea profesională, ci este o lecție de imagine. ”Mă cheamă preşedintele clubului, a doua zi, să reînnoim contractul. Ei, nu ştiu ce m-a apucat, mă dusei să mă tund. Aşa cum sunt acuma. Intrai şi-mi luai un costum Armani, cu o cravată. Mi-am luat bricheta, second-hand. Îmi luai şi Montblanc-ul, un ceas din aur. M-am dus, l-am aşteptat. «Cât îmi dai?» «17.000.» „Dar îmi dai 70.000 la semnătură? » «Da!» Când am câştigat cupa cu Al Ain, preşedintele mi-a făcut cadou un ceas din platină, bătut cu diamante. Doar 10 sunt în lume. Valoarea e de 104.000 de parai. Mi l-a adus pe tavă. Numai cutia costă vreo 400 de parai”, a dezvăluit Balaci în interviul pentru sursa citată.

Citește și:

Familia lui Ilie Balaci a schimbat ziua funeraliilor. Când va fi de fapt înmormântat

Nebuniile lui Ilie Balaci: ”Am fumat un pachet de țigări după victoria cu Italia”

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net