Imagini cutremurătoare de la locul accidentului în care a murit Kobe Bryant!

Ultima actualizare:
Kobe Bryant şi fiica lui Gianna au murit într-un accident de elicopert
Kobe Bryant şi fiica lui Gianna au murit într-un accident de elicopert

Anchetatorii au făcut publice imagini de la locul accidentului în care au murit Kobe Bryant, fiica lui de 13 ani şi încă şapte persoane. Din clipul publicat de National Transportation Safety Board, se vede cum o doar o bucăţică din elicopter este intactă, iar zona care încojoară dealul este pârjolită de la incendiu.

În imagini apar mai mulţi legişti şi anchetatori care caută prin rămăşiţele care s-au împrăştiat pe o distanţă de peste 180 de metri. Coada s-ar afla la baza dealului pe care s-a prăbuşit elicopterul, iar fuselajul se află pe cealaltă parte a dealului. Echipa de anchetatori va mai sta o săptămână la locul accidentului pentru a aduna dovezi şi a stabili cu exactitate de ce s-a prăbuşit aparatul de zbor. 

Cadavrul lui Kobe Bryant, identificat oficial

Pentru că elicopeterul a căzut într-o zonă cu dealuri, greu accesibilă, autorităţile au reuşit de abia marţi (28 ianuarie) să ia toate cele nouă trupuri de la locul accidentului. Cadavrul lui Kobe Bryant a fost identifcat oficial, pe baza amprentelor, la fel ca şi trupurile a alţi doi bărbaţi şi al unei femei. Cadavrul fiicei lui Kobe, Gianna, nu a fost încă identificat, notează mirror.co.uk. "Legiştii lucrează pentru a identifica celelalte cinci trupuri", au declarat autorităţile. 


    Kobe Bryant şi fiica lui Gianna au murit într-un accident de elicopertfoto: Getty
Kobe Bryant şi fiica lui Gianna au murit într-un accident de elicopertfoto: Getty

Kobe Bryant (41 de ani), Gianna (13 ani) şi încă şapte alte persoane au murit duminică (26 ianuarie), într-un accident de elicopter. Aparatul de zbor a căzut în Calabasas, California, în jurul orei locale 10 dimineaţa, când cei nouă se duceau la academia de baschet a lui Kobe. În elicopter se mai aflau două colege de echipă ale Giannei, Alyssa Altobelli şi Payton Chester. Părinţii Alyssei, John şi Keri şi mama lui Payton, Sarah, dar şi antrenoarea Christina Mauser erau şi ei în elicopter.  

Accidentul, provocat de o eroare de pilotaj

Aparatul s-a zdrobit de un deal din Calabasas, la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles şi la 28 de kilometri de Mamba Sports Academy, destinaţia celor din elicopter. În urma impactului, pilotul şi toţi pasagerii şi-au pierdut viaţa. Din primele informații, se pare că acesta a fost provocat de o eroare de pilotaj provocată de grabă

Pilotul Ara Zobayan a făcut aceste manevre pentru a primi din partea controlorilor de trafic aerian permisiunea de a-şi continua drumul în condiţii speciale de zbor la vedere (SVFR), deşi condiţiile meteorologice, ceaţă, nu erau prielnice. Permisiunea de zbor la vedere în condiţii speciale (SVFR), mai dificile decât în cele de zbor la vedere (VFR), se acordă când plafonul de nori este la o altitudine de sub 300 de metri deasupra solului.

Elicopterul a plecat în condiţii dificile de vizibilitate, sub opt kilometri, cu un plafon de nori la 400 de metri deasupra solului. În aceleaşi condiţii, poliţia din Los Angeles a decis să-şi ţină aparatele de zbor la sol. Ara Zobayan a plecat în condiţii de zbor la vedere (VFR) şi a cerut schimbarea în SVFR, când situaţia s-a înrăutăţit.

Se pare că pilotul Ara Zobayan s-a răzgândit în ultimul moment şi a decis să treacă pe baza instrumentelor, pentru a zbura prin nori, însă din controlul traficului aerian i s-a transmis că zboară prea jos că să fie înregistrat de radar. Însă acest lucru nu însemna neapărat că elicopterul, aflat în ascensiune la momentul convorbirii, era într-un pericol iminent, ci doar că se afla prea jos ca să poate fi urmărit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net