Accidentul lui Kobe Bryant, provocat de o greșeală de pilotaj

kobe_bryant.jpg

Kobe Bryant a jucat 20 de ani la Los Angeles Lakers
Kobe Bryant a jucat 20 de ani la Los Angeles Lakers
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Apar noi date referitoare la accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața baschetbalistul Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani, Gianna. Din primele informații, se pare că acesta a fost provocat de o eroare de pilotaj provocată de grabă.

Elicopterul în care se afla fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui de 13 ani, Gianna, s-a rotit 15 minute deasupra oraşului Burbank, din zona metropolitană a Los Angeles, înainte de prăbuşire, informează dailymail.co.uk.

Pilotul Ara Zobayan a făcut aceste manevre pentru a primi din partea controlorilor de trafic aerian permisiunea de a-şi continua drumul în condiţii speciale de zbor la vedere (SVFR), deşi condiţiile meteorologice, ceaţă, nu erau prielnice. Permisiunea de zbor la vedere în condiţii speciale (SVFR), mai dificile decât în cele de zbor la vedere (VFR), se acordă când plafonul de nori este la o altitudine de sub 300 de metri deasupra solului.

Elicopterul a plecat în condiţii dificile de vizibilitate, sub opt kilometri, cu un plafon de nori la 400 de metri deasupra solului. În aceleaşi condiţii, poliţia din Los Angeles a decis să-şi ţină aparatele de zbor la sol. Ara Zobayan a plecat în condiţii de zbor la vedere (VFR) şi a cerut schimbarea în SVFR, când situaţia s-a înrăutăţit.

Piloţii preferă să zboare la vedere într-o zonă cu trafic aerian aglomerat, aşa cum este Los Angeles, din motive de economie de timp. Pe baza instrumentelor, zborul este mai lung şi întârzierea poate ajunge la o oră. ”Eşti doar unul dintre cei mulţi care stau la coadă, fără să conteze că eşti Kobe Bryant”, a declarat Paul Cline, profesor-asistent de aviaţie la City University of New York.

Se pare că pilotul Ara Zobayan s-a răzgândit în ultimul moment şi a decis să treacă pe baza instrumentelor, pentru a zbura prin nori, însă din controlul traficului aerian i s-a transmis că zboară prea jos că să fie înregistrat de radar. Însă acest lucru nu însemna neapărat că elicopterul, aflat în ascensiune la momentul convorbirii, era într-un pericol iminent, ci doar că se afla prea jos ca să poate fi urmărit.

Aparatul s-a zdrobit de un deal din Calabasas, la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles şi la 28 de kilometri de Mamba Sports Academy, destinaţia celor din elicopter. În urma impactului, pilotul şi toţi pasagerii şi-au pierdut viaţa.

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1