Andreea Răducan a demisionat. «Pe bârnă era mai simplu decât la Federația de Gimnastică»

Ultima actualizare:

    Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnasticăfoto: arhivă personală
Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnasticăfoto: arhivă personală

Andreea Răducan a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică după ce loturile României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Pe bârnă era mult mai simplu decât aici, în FR Gimnastică”, a declarat fosta mare gimnastă.

Andreea Răducan a demisionat, joi, din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică, în condițiile în care mandatul ei era valabil până în 2021. Fosta mare gimnastă și-a asumat, astfel, eșecurile recente ale echipelor naționale de gimnastică, acestea din urmă ratând obiectivul calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Au fost doi ani grei, în care am încercat cu echipa pe care am avut-o să dezvolt proiecte frumoase pentru gimnastică. Am venit la cârma federaţiei cu mult entuziasm, cu dorinţa de a face ca lucrurile să arate din ce în ce mai bine, eram conştienţi că nu va fi uşor. Nu se pot întâmpla minuni peste noapte şi era nevoie de unitate. Ori mesajul nu a fost înţeles, ori nu a fost îmbrăţişat de o mare parte din cei din lumea gimansticii.

Pe bârnă era mult mai simplu decât aici, în FR Gimnastică. Din punctul meu de vedere, sportivii şi antrenorii au avut toate condiţiile pentru a-şi asigura activitatea aşa cum trebuie. Ceea ce ne-a lipsit a fost o echipă care să înţeleagă că este nevoie de o schimbare. După ce am venit la federaţie am dorit să facem câteva schimbări în rândul colectivelor tehnice, nu am reuşit la momentul acela.

După ratarea JO, acest lucru nu mai trebuie să se întâmple. Neîndeplinirea obiectivului de a ne califica cu ambele echipe la JO m-a făcut să mă gândesc dacă sunt omul potrivit în cadrul acestei federaţii. Am considerat că este nevoie de schimbare, cu gândul acesta am venit în federaţiei şi aşa am continuat şi l-am expus şi după ratarea calificării la JO. O parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare spunând că nu sunt soluţii. Dacă noi nu găsim soluţii înseamnă că nu suntem oamenii potriviţi să ducem mai departe această muncă la FRG. Nu sunt dispusă să-mi asum ceea ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani, nici ceea ce nu se face în continuare, motiv pentru care am decis în urma Comitetului Executiv de săptămâna trecută să pun punct prezenţei mele în fruntea federaţiei de gimnastică. 

Rămân aproape de acest sport, iubesc gimnastica, iubesc copiii care practică acest sport. Din cauza orgoliilor foarte mari sau a neputinţei am ajuns în această situaţie. Cosinder că strategia cu care am venit eu în fruntea FRG nu înlocuieşte strategia antrenorilor federali şi dacă nu se doreşte acest lucru eu nu pot să continui în acest ritm. Am venit voluntar şi cu bune intenţii la FRG, cu regret părăsesc această federaţie. Mulţumesc mult partenerilor noştri MTS şi COSR, care ne-au susţinut şi din punct devedere moral şi financiar”, a declarat Răducan, citată de News.ro

Andreea Răducan, în conflict cu Marian Drăgulescu

Andreea Răducan a vorbit şi despre conflictul cu gimnastul Marian Drăgulescu, pe care nu şi-l explică. "Nu vorbim aceeaşi limbă. Am încercat să-i explicăm toţi că un campion trebuie să rămână un campion, iar o astfel de atitudine nu e cea mai potrivită. Marian a făcut ceea ce a considerat de cuviinţă. În ceea ce priveşte comentariul referitor la activitatea mea la FRG ca manager, nu-mi dau seama în ce măsură este în poziţia de a analiza acest lucru, dar e adevărat că lucrul acesta a început prost, nu-mi dau seama cine l-a convins să ducă acest război cu mine, deşi eu nu am dorit niciun fel de război cu nimeni, pentru că nu de asta am venit aici. Dar când vine în Comitetul Executiv, unde a fost numit cu aprobarea mea, începe să-ţi numere zilele concediului de lăuzie mi se pare destul de deplasat şi nu cred că asta ar fi trebuit să facă un sportiv de calibrul lui Marian Drăgulescu, un reprezentant al sportivilor în Comitetul Executv, care ar fi trebuit să se ocupe cu totul şi cu totul de altceva. Îl respect pentru toate performanţele pe care le-a obţinut ca sportiv şi îi urez succes la JO de la Tokyo", a spus Andreea.

Marian Drăgulescu și Maria Holbură, singurii reprezentanți ai României la JO

La Campionatele Mondiale de gimnastică din octombrie, doar Marian Drăgulescu, 39 de ani, locul 4 în finala de la sărituri, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, dintre băieţi, şi va concura în aceeaşi probă la Tokyo. La feminin, România va fi reprezentată la JO doar de Maria Holbură, 19 ani, la individual-compus.

Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan a fost aleasă, la 4 august 2017, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, ea succedându-i în funcţie lui Adrian Stoica, care a condus FRG din 2006. Răducan a fost singura candidată la funcţia de preşedinte şi a obţinut 42 de voturi, 43 de membri afiliaţi fiind prezenţi, însă un vot a fost anulat.

Citește și:

Mihai Covaliu: ”Mizez pe opt medalii la Tokyo!”

Naționala feminină de baschet 3x3 s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net