S-a lansat programul de gimnastică "Hai cu noi în ţara campionilor"

andreea_raducan.jpg

andreea raducan
Andreea Răducan
foto: arhiva personală

Federaţia Română de Gimnastică a lansat programul "Hai cu noi în ţara campionilor", care implică o selecţie naţională a micilor gimnaste şi gimnaşti.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, la lansarea programului, că este trist că gimnastica românească se bazează în prezent doar pe Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu.

"Este îngrijorător, este destul de trist, chiar dacă vorbesc despre doi mari campioni, care au demonstrat că pot face performanţă. Sper eu să fie în continuare un exemplu pentru cei care intră în sala de gimnastică, aşa cum am avut şi eu exemple. De asta mi-aş dori să am alături de mine foste campioane cărora copiii să le poată adresa întrebări. Ar fi fost nevoie să începem acest gen de proiecte mai devreme. Sunt în contact cu toate colegele mele. Îmi doresc să am alături foşti campioni care pot aduce plus valoare muncii noastre", a declarat Răducan.

Andreea Răducan susţine că echipa sa de la federaţie trebuie să recunoască existenţa unor problema şi să găsească cele mai potrivite modalităţi de a le rezolva. "Simt că e o presiune şi pentru mine şi pentru staful federaţiei şi pentru sportivi şi e normal. Trebuie să ne asumăm toţi acest pas pe care vrem să-l facem. Trebuie să fim conştienţi că sunt probleme, să recunoaştem şi să găsim căile cele mai potrivite pentru a le rezolva. Acesta este motivul pentru care am dorit să ne întâlnim cu toţi oamenii care iubesc gimnastica, pentru că avem nevoie de sprijin. Îmi doresc să ajungem să nu ne mai plângem că nu avem fetiţe în sălile de gimnastică, toţi trebuie să ne dăm silinţa să găsim aceşti sportivi care vor să facă performanţă. Eu cred nu am uitat cu toţii să facem gimnastică, nu ne-am pierdut talentul la gimanstică. Sunt antrenori care au un mare talent, este o problemă cu remuneraţia acestor oameni, pe care încercăm să o rezolvăm".

 

Loading...

Citește și

  • Fosta gimnastă Andreea Răducan a obţinut, miercuri, titlul de doctor, după ce a primit "magna cum laude" pentru lucrarea prezentată la Universitatea Naţională pentru Educaţie Fizică şi Sport, "Reactivitatea emoţională a sportivilor de performanţă la relatările mass media".

  • Fosta campioană olimpică Andreea Răducan a lansat, miercuri, volumul autobiografic "Reversul medaliei", în care spune că a încercat să ofere cât mai multe informaţii despre scandalul de dopaj de la JO Sydney 2000 încheiat cu retragerea medaliei de aur câştigată la individual compus, informează MEDIAFAX

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1