Totul despre GRIPA PORCINĂ

Ultima actualizare:

    La unităţile de primiri-urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru primirea bolnavilor care suferă de infecţii respiratorii
La unităţile de primiri-urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru primirea bolnavilor care suferă de infecţii respiratorii

UPDATE Toate spitalele din România intră începând de luni în carantină, Ministerul Sănătăţii alocând suma de 27 de milioane de lei spitalelor din ţară,şi toţi medicii de familie vor fi mobilizaţi pentru campania de vaccinare contra gripei porcine,unde va fi utilizat vaccinul ANTIGRIP produs de Cantacuzino

Streinu-Cercel a declarat că posibilitatea ca gripa porcină să ducă la moartea a 20.000 de români este cea oficială, dar acesta este un număr minim.

Începând din această săptămână, vor fi distribuite medicamente antivirale către spitalele de boli infecţioase judeţene, pentru acţionarea în caz de urgenţă, din bugetul Ministerului Sănătăţii fiind repartizată, în următoarea săptămână, suma de  27.000.000 lei către spitalele din zonele afectate şi direcţiile de sănătate publică, pentru achiziţionarea materialelor de protecţie (măşti), dezinfectanţi, benzină pentru transportul probelor etc.

simeon stalpnicul png

Noi focare de gripă porcină în toată ţara!

Totuşi sunt avertizări că importul şi distribuţia de medicamente sunt la un pas de blocaj, în plină pandemie de gripă, în condiţiile în care spitalele şi farmaciile au acumulat datorii de peste 120 de milioane de euro, după cum au declarat, luni, reprezentanţii firmelor din acest domeniu. (Citeşte mai jos declaraţiile reprezentanţilor firmelor din  domeniul farmaceutic.)

Citeşte şi despre ultimele cazuri de îmbolnăvire în România:

Sinaia: Focar de gripă porcină - 40 de turişti au contactat virusul36 de cazuri de gripă porcină într-o singură ziRomânia află în cel mult două zile dacă primeşte dozele de vaccinPiteşti: un adolescent a fost diagnosticat cu gripă nouăRomânia, în alertă din cauza gripei porcine!Administraţia Spitalelor Bucureşti reia triajul epidemiologic zilnic în şcoliMircea Badea, suspect de gripă porcină Ciuma secolului XXI

simeon stalpnicul png

Gripa porcină în ţările din jurul României

Ucraina cere ajutor de urgenţă vecinilor pentru a combate gripa porcinăUcraina, cuprinsă de panicăVirusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul RomânieiGripa porcină a ucis deja 5.700 de persoaneNouă morţi din cauza gripei porcine în Turcia

Ministerul Sănătăţii va elabora un Ordin de ministru prin care toţi medicii de familie vor fi mobilizaţi la acţiunea de vaccinare cu virusul pandemic. Vaccinul pandemic produs de Cantacuzino va fi utilizat doar de către specialiştii implicaţi în campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii şi nu va fi disponibil în farmacii cu circuit deschis.

"Vaccinul nu diferă cu absolut nimic faţă de vaccinul sezonier. Singura deosebire este că vaccinul pandemic are o tulpină, iar vaccinul sezonier are trei tulpini, iar această diferenţă a apărut datorită faptului că OMS nu a acceptat ideea ca toate tulpinile, cele patru, să fie într-un singur vaccin. De aici au apărut cele două vaccinuri", a explicat, luni, Streinu-Cercel.

simeon stalpnicul png

Ministerul Sănătăţii a dispus ca toate unităţile spitaliceşti din ţară să intre, începând de luni, în carantină, a anunţat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, vizitele fiind limitate în incinta unităţilor, iar campania de vaccinare va începe pe 26- 27 noiembrie.

"Au fost confirmate 174 de cazuri cu AH1N1 în ultima săptămână , iar la nivel naţional 555 de cazuri. Nu s-a înregistrat niciun deces până în acest moment", a declarat A.S. Cercel.

Alte declaraţii ale Secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel

simeon stalpnicul png

"În acest moment, s-a dispus închiderea cursurilor la două şcoli din Capitală, Şcoala nr. 153 şi Şcoala nr. 147, şi la câte una din Iaşi, Dolj şi Suceava. În plus, au mai fost suspendate cursurile la trei clase din Iaşi şi la o clasă din Bacău".

"Începând de astăzi toate unităţile spitaliceşti vor intra în carantină".

"România are stoc suficient pentru 400.000 de doze în situaţia actuală"

"Vaccinarea va începe pe 26-27 noiembrie 2009 şi va fi făcută doar de medici.

"Ministerul Sănătăţii a renunţat la cele un milion de doze de vaccin pandemic. Aceste doze ar putea să vină abia în primul trimestru din 2010."  

simeon stalpnicul png

"Primele doze sunt utilizate pentru marile focare din Iaşi şi Bucureşti, cadrele medicale, elevii şi studenţii, Poliţia de Vamă", a completat Cercel.     "La graniţa cu Ucraina s-au luat măsuri speciale, cu limitarea traficului de frontieră."

Firmele din domeniu farmeceutic ameninţă cu blocarea importurilor

"Spitalele au datorii de peste 60 de milioane de euro, din care grosul datează din 2007-2008, iar farmaciile, cel puţin la fel de mult, datoriile fiind acumulate în doar câteva luni, din martie 2009 încoace", a precizat preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), Viorel Vasile.

În opinia preşedintelui ADMR, soluţia posibilă în acest moment ar fi o infuzie de lichidităţi din partea câtorva bănci, pentru susţinerea sistemului de factoring. "În urmă cu zece zile, am propus această variantă, care presupune să decontăm facturile emise farmaciilor la bănci aflate în contract Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii. Mâine (marţi n.r.), vom avea o întâlnire cu miniştrii Videanu şi Pogea la care sperăm să fie discutat şi subiectul acestor datorii. Dacă nu se găseşte o soluţie pentru rezolvarea blocajului financiar generalizat, vom asista, în câteva săptămâni, la prăbuşirea întregului sistemului sanitar", a mai spus Viorel Vasile.

În privinţa antiviralelor indispensabile pentru tratarea gripei, preşedintele ADMR spune că, de câteva luni, acestea nu mai sunt disponibile în farmaciile cu circuit deschis, intrând direct în stocurile Ministerului Sănătăţii. "Practic, măsura este în vigoare din mandatul lui Ion Bazac", a subliniat Viorel Vasile.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net