UPDATE Administrarea vaccinului ar putea începe abia în ianuarie 2010

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Medicii din toată ţara sunt în alertă, iar spitalele marilor oraşe sunt luate cu asalt de pacienţi care acuza simptomele gripei porcine.

UPDATE Administrarea vaccinului ar putea începe abia în ianuarie 2010

Preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul Rodica Nassar, a declarat, după audierea fostului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost testat încă pe copii şi, probabil, nu va putea fi aplicat acestora până în ianuarie 2010.

"Mă sperie că acest vaccin nu a fost încă testat pe copii şi, prin urmare, o categorie a populaţiei supraexpusă îmbolnăvirii cu acest virus nu va fi protejată decât după ianuarie 2010. Poate să fie o problemă, atâta timp cât vaccinul nu a fost testat pe copii şi nimeni nu şi-ar asuma responsabilitatea administrării acestuia în afara testelor necesare pentru autorizarea de folosinţă pentru preşcolari şi şcolari, înainte de a obţine avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului" a comentat deputatul PSD.

Nassar a precizat că membrii Comisiei au dorit să afle de la Streinu Cercel care este stadiul măsurilor luate de autorităţi împotriva virusului AH1N1, adăugând că deocamdată "sunt luate în special măsuri de prevenţie", pentru că vaccinul va începe să fie administrat în spitale după 27 noiembrie. Nassar a mai spus că Streinu nu a oferit explicaţii membrilor Comisiei privind motivele demisiei sale de la Ministerul Sănătăţii.

UPDATE Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a demisionat, marţi, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. El a fost chemat la audieri in Comisia de Sănătate a Parlamentului la ora 14.00. Comisia de Sănătate a criticat modul în care secretarul de stat a gestionat gripa porcină.

Adrian Streinu Cercel a motivat că demisia sa este una de natură personală. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a demisionat la mai puţin de o lună de la numire.

El declara luni că despre epidemia de gripă porcină "scenariul ăsta cu 20.000 de morţi e minim, ăsta e mizilic!"

UPDATE Cluj: Inspectorul şcolar general, în carantină din cauza gripei porcine

Anca Cristina Hodorogea, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj, s-a autoizolat la domiciliu pentru o săptămână, din cauza gripei porcine, după ce a participat la o întâlnire în Sinaia, unde 40 de persoane au fost diagnosticate cu virusul A(H1N1).

Inspectorul şcolar general al IŞJ Cluj spune că nu prezintă simptomele gripei porcine, însă la recomandarea medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, aceasta a intrat în carantină, urmând să rămână în casă în următoarele şapte zile.

Nu prezint simptomele, am intrat doar în carantină la recomandarea medicilor. Momentan analize nu pot face, deoarece virusul are o perioada de incubaţie de şapte zile. Voi rămâne acasă, iar dacă voi prezenta simptome mă voi prezenta la medic”, ne-a spus şefa IŞJ Cluj.

Potrivit acesteia, În carantină se află alţi şapte inspectori şi profesori clujeni, care au participat, şi ei, la întâlnirea ce a avut loc în Sinaia.

Craiova: Numărul cazurilor de gripă porcină în focarul de la Filiaşi a ajuns la 15

Copiii şi profesorii de la şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi, unde au fost depistate vineri primele cazuri de gripă nouă, se îmbolnăvesc pe capete.Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, remis Instituţiei Prefectului, în cursul zilei de ieri au mai fost diagnosticate opt cazuri în focarul de gripă cu virus AH1N1 din Filiaşi. Autorităţile sanitare au decis ieri să suspende cursurile la şcoala din Filiaşi timp de o săptămână.

Citeşte şi:

În judeţul Vaslui au fost confirmate primele cazuri de gripă porcină

Totul despre gripa porcină!

Mircea Badea, suspect de gripă porcină!

Virusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul României

Chinezii susţin că te vindecă de gripa porcină în trei zile

Piteşti: Angajată la Automobile Dacia suspectă de gripă porcină

O angajată de la SC Automobile Dacia este suspectă de gripă porcină, după ce duminică a fost deja confirmat primul caz. Rezultatul de laborator va stabili cel târzxiu mâine dimineaţă dacă este infectată cu virusul AH1N1. Femeia, în vârstă de 31 de ani, cetăţean francez, s-a întors recent din ţara natală. Din fericire, nu a mers la serviciu şi astfel nu a intrat în contact cu mai multe persoane. Singurii monitorizaţi sunt fiul şi soţul acesteia.

Timişoara: Opt bolnavi de gripă porcină la Spitalul „Victor Babeş”

Trei adulţi şi cinci copii sunt acum pe patul spitalului şi primesc tratament pentru gripă nouă. Rezultatele analizelor băiatului care s-a dus vineri la spital s-au întors pozitive. Restul persoanelor au intrat în contact cu învăţătoarea şi cu copiii bolnavi. „S-a intrat într-o nouă fază a pandemiei. Nu se mai iau probe şi toţi sunt etichetaţi ca bolnavi”, a confirmat Dorin Vancea, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

Informează-te! Mai citeşte şi:

simeon stalpnicul png

Cât de periculoasă este gripa A/H1N1?

Cum să te aperi de gripa porcină

Gripa nouă, periculoasă pentru femeile însărcinate

A/H1N1, contagios şi după dispariţia febrei

5 greşeli care prelungesc gripa

Baia Mare: Patru persoane internate cu diagnosticul de gripă porcină

Cele patru persoane afectate de gripa nouă în Maramureş se află sub observaţie medicală, a declarat marţi şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Vasile Bodnar.

Directorul a menţionat că în acest moment patru persoane din Maramureş sunt internate la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca şi că în judeţ s-au luat măsuri pentru izolarea tuturor persoanelor cu care acestea au intrat în contact.

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net