UPDATE Piteşti: un adolescent a fost diagnosticat cu gripă nouă

Ultima actualizare:

UPDATE Ieri după-amiază, analizele de laborator au confirmat primul caz de gripă porcină. Rezultatul a fost făcut public de către medicul Anca Alexandrescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Un băiat în vârstă de 15 ani, din Piteşti, întors recent din Israel, a fost diagnosticat cu gripă nouă, adolescentul fiind trimis, duminică, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Argeş, informează corespondentul NewsIn.

Băiatul a plecat la Ierusalim, împreună cu mama sa, în urmă cu două săptămâni şi a revenit în ţară joi, 29 octombrie. La întoarcerea în ţară, adolescentul prezenta deja simptomele îmbolnăvirii cu virusul AH1N1 şi, în aceeaşi noapte, s-a prezentat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului "Nicolae Bălcescu" din Piteşti.

Analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino au confirmat, duminică, faptul că adolescentul suferă de gripă porcină. Potrivit autorităţilor sanitare din judeţul Argeş, băiatul va fi transportat duminică la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, unde va fi supus unui tratament de specialitate.

Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile de la Bucureşti monitorizează atent toţi pasagerii care s-au întors în ţară în acelaşi avion cu adolescentul contaminat cu virusul gripei porcine. Tânărul nu a fost la cursuri după ce s-a întors în ţară.

Citeşte şi:Sinaia: Focar de gripă porcină - 40 de turişti au contactat virusul

Vaccinul împotriva gripei porcine, la fel de periculos ca boala?

Gripa porcină face ravagii printre copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
saracie freepik jpg
decreteii viitorii pensionari care isi fac calcule jpeg
Gratar FOTO Shutterstock
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net