Tu ce brad îți împodobești de Crăciun, artificial sau natural? Uite cum să îl alegi pe cel preferat

Ultima actualizare:

    Bradul de Crăciun aduce bucurie în caseFOTO: Unsplash.com
Bradul de Crăciun aduce bucurie în caseFOTO: Unsplash.com

Mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun însă decorațiunile, brazii artificiali și ideile de cadouri au umplut rafturile supermarketurilor. Unele au chiar raioane dedicate sărbătorilor de iarnă și nici nu trebuie să te stresezi prea mult cu ideile de cadouri pentru că le găsești gata ambalate, numai bune de pus în coș apoi de depozitat prin vreun loc ascuns din casă.

Și cum iarna fără brad de Crăciun nu se poate, în marile centre comerciale îi găsești deja pe cei artificiali la prețuri începând de la câteva zeci de lei la câteva mii de lei, în funcție de înălțime, calitate, culoare. Cei naturali încă nu au apărut în piețe dar probabil că momentul în care vom merge să alegem unul, nu va fi prea departe.

Deși sunt mult mai scumpi ca cei naturali, brazii artificiali sunt, de multe ori, prima alegere a multora dintre noi. Investiția pare că merită pentru că, după sărbărtori, doar îl dezinstalezi, iar anul următor îl împodobești din nou.

Iată câteva motive pentru care să alegi un brad artificial:

Pe lângă faptul că te va scuti în următorii câțiva ani de timpul pierdut prin piețe sau alte locuri unde se comerciază brazi naturali, alegerea unui brad din plastic este bună pentru că:

  • Rezistă foarte mult timp. Sunt multe persoane care împodobesc ani la rând aceiași brazi. Eventual mai schimbă decorațiunile, în funcție de trend. În plus, poți să-l împodobești din octombrie, dacă vrei să te bucuri mai devreme de atmosfera de sărbătoare.
  • Investiția se amortizează în timp. Chiar dacă suma pe care o dai pe un brad artificial este mai mare față de cât costă unul natural, timp de câțiva ani nu vei mai avea și acest element de decor pe lista de cumpărături.
  • Rămâne verde tot timpul. Sau altă culoare, în funcție de ce îți dorești și, chiar dacă temperatura din casă este mai mare, bradul artificial nu se va scutura și te va scuti și de aspiratul încontinuu ale acelor de sub brad.
  • Nu ocupă mult spațiu. Știm cu toții că dacă luăm un brad natural mai devreme de momentul împodobirii, va trebui să-i găsim un loc destul de spațios pentru a-l depozita. Brazii artificiali sunt formați din mai multe bucăți, în funcție de înălțime. Astfel ambalat nu ocupă mult spațiu. Iar, când vor trece sărbătorile, îl pui înapoi în cutie și, gata. E numai bun de pus la păstrat chiar și într-un colț de dressing.

Motive să nu alegi un brad artificial

  • Nu sunt biodegradabili. Dacă ești un prieten al mediului și vrei să alegi un brad din plastic, nu te gândi că îl vei arunca la gunoi. Nu este biodegradabil, astfel că dacă vei vrea vreodată să renunți la el, va trebui să-l duci la un centru de reciclat.
  • Este scump. Prețul unuii brad artificial nu este deloc de neglijat, atunci când vrei ca acesta să fie elementul central într-o sufragerie mare. Este de cel puțin două ori mai scump față de cel natural.
  • Materialul din care este confecționat este ușor inflamabil. Astfel că riscul de incediu este mare.

Cum să alegi un brad artifical

Mai întâi trebuie să știi ce cauți. Dacă ai o sufragerie cu o înălțime de 2 metri, nu alege unul de 2,5. Normal. Dar nici de 2 metri. Nu-ți va avea loc vârful bradului. Este ideal un brad de 1,5 – 1,8 metri. Găsești absolut toate dimensiunile. Important este să cauți cu răbdare.

Nu-l lua pe cel mai scump. Deși ai tendința să îl iei pe cel mai frumos despre care crezi că este și cel mai scump, realitatea este că poți găsi într-un alt magazin unul exact la fel cu un preț mult mai mic. De restul banilor poți să-ți iei câteva decorațiuni în plus, dacă vrei sau să faci un cadou cuiva.

Ideal ar fi să cumperi brad artifical după ce trec sărbătorile, pentru anul următor, sau cu mult înainte de acest moment.

De ce să alegi un brad natural

Dacă te numeri printre tradiționaliști, bradul natural este alegerea ideală. Iată câteva motive pentru care să alegi un brad natural:

  • Mirosul de cetină este inconfundabil. Așa vei da casei tale un ”aer” de sărbătoare.
  • Poate ai o tradiție să mergi în fiecare an să îți alegi bradul din piață.
  • Dacă alegi brad natural cu tot cu rădăcini, îl poți planta în primăvară și te vei putea bucura de el mulți ani.

Cât costă decorațiunile pentru brad

Anul acesta, prețurile decorațiunilor pentru brad nu diferă foarte mult de cele de anul trecut. Globulețele, de exemplu pot fi achiziționate cu prețuri începând de la 1 leu/ bucată, cele din plastic până la 20- 30 de lei cele din sticlă. Însă prețurile pot crește în funcție de material și mesajele inscripționate. Un fir de betală costă aproximativ 10 lei dar pot fi și mai scumpe. Iar pentru instalația cu beculețe poți plăti între 20 și 50 de lei.Acestea sunt prețurile de supermarket. Dacă alegi să iei decorațiuni din piață, prețurile acestora pot fi mai mici, iar la târgurile de profil poți găsi globulețe și ghirlande hand-made, chiar unicat, pentru toate buzunarele.

Orice brad sau decorațiuni ați alege, calculați bugetul astfel încât să vă puteți suprinde și persoanele dragi cu daruri minunate.

Citește și: Cum se împodobeşte perfect bradul de Crăciun

Cum alegi bradul de Crăciun ca să reziste cât mai mult

Cum despodobeşti bradul de Crăciun fără să faci mizerie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net