Șefa ATI de la Gerota, vindecată de coronavirus: ”Acum, fericirea are culoarea verde, a ochilor copiilor mei”

Ultima actualizare:

    L aînceputul epidemiei de coronavirus, dr. Alida Moise și colegele ei de la spitalul Gerota îi sfătuiau pe români să stea acasăfoto: arhiva proprie/Facebook
L aînceputul epidemiei de coronavirus, dr. Alida Moise și colegele ei de la spitalul Gerota îi sfătuiau pe români să stea acasăfoto: arhiva proprie/Facebook

Momente emoționante, povestite de Alida Moise, șefa ATI de la Spitalul Gerota din Capitală, care a reusit să învingă coronavirusul după o lună. A fost externată și acum se află acasă, alături de familie și povestește că acum viața are altă culoare: vrede ca cea a ochilor copiilor ei. Dr. Alida Moise este una din multele cadre medicale infectate de fostul polițist care nu a declarat că a călătorit în străinătate.

Viața doctorului Alida Moise a atârnat de un fir de ață, aproape o lună. La un moment dat chiar s-a anunțat că a murit. Acum este bine și încearcă să se bucure de orice moment.

"Mă simt bine, sunt acasă, mi-am revăzut familia după mult timp, ne-am bucurat unii de alții”, a declarat Alida Mois, în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3

Medicul spune că urmează să înceapă perioada de recuperare. Şefa ATI de la Gerota spune că oamenii ar trebui să se bucure de ceea ce poate realiza medicina românească. 

"Mulțumesc întregului colectiv de la Institutul Matei Balș, mai ales celor care lucrează la Terapie Intensivă. și le mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine", a continuat medicul, potrivit observator.tv.

Fericirea are culoarea verde ca cea a ochilor copiilor ei

Dr. Alida Moise a mărturisit că vede viața altfel și că fericirea are o culoare cu totul deosebită. ”Acum am descoperit ca viata are culoare. Cand m-am trezit asta am vazut, multa culoare. Acum, fericirea are culoarea verde, culoarea ochilor copiilor mei", a spus șefa ATI.

Cum a primit familia medicului știrea că a murit

Medicul le-a transmis un mesaj celor care lansat știrea falsă că ar fi murit. "Uneori sunt copii nevinovaţi care pot afla astfel de veşti şi nu sunt pregătiţi să le facă faţă. Adulţii poate le depăşesc, dar pentru copii e foarte greu. Pentru copiii mei va fi foarte greu să depăşească şi să uite această perioadă care include şi vestea că eu am murit", a adăugat Alida Moise.

Totodată, șefa secţiei de Terapie Intensivă din cadrul spitalului "Dimitrie Gerota" le-a transmis pacienților infectați să aibă încredere în medici și în Dumnzeu. Ea a promis că se va întoarce din nou la bolnavi, după ce se va recupera.

Victima fostului șef al Poliției Capitalei

Medicul Alida Moise a fost una dintre numeroasele victime ale fostului angajat MAI Nelu Lupu, care s-a internat în spitalul Gerota la începutul lunii martie, ascunzându-le cadrelor medicale faptul că se întorsese recent din Israel, o țară care avea mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. 49 de oameni s-au contaminat din cauza fostului ofițer MAI. Dintre aceșttia, 22 erau cadre medicale, restul fiind apropiați. Soția, fiul, nora și nepoțelul de numai 3 ani al fostului polițist au fost, de asemena infectați cu virusul periculos.

El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Citește și: 

Șefa de la Terapie Intensivă Gerota a depășit momentul critic în lupta cu coronavirusul. Vorbește cu copiii la telefon

Coronavirus România. Pacientul 17, de la Gerota, a fost șeful Poliției Capitalei și a infectat 5 persoane

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net