Rabla pentru electrocasnice 2019. Ce valoare au voucherele şi câte se vor acorda

rabla_electrocasnice_2019-televizoare.jpg

În Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 vor fi incluse și televizoarele
În Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 vor fi incluse și televizoarele
FOTO: adevarul.ro

Veşti bune pentro românii care vor să îşi schimbe electrocasnicele vechi din casă cu unele noi. De anul acesta se pot lua vouchere şi pentru maşinile de spălat vase şi televizoare. Fondurile pentru acest program s-au dublat în acest an, la aproximativ 40 de milioane de lei, ca urmare a cererii foarte mari.

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. Conform ghidului publicat de Ministerul Mediului, programul din 2019 cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut. Românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase.

Ce valoare au voucherele de anul acesta

Pentru programul Rabla pentru electrocasnice fondurile s-au dublat în acest an, la 40 de milioane de lei, ca urmare a cererii foarte mari. Potrivit ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu,în  cazul maşinilor de spălat vase  se poate da la schimb orice produs inclus în programul Rabla pentru electrocasnice.

„Poate o să vă întrebaţi de ce maşini de spălat vase. Pentru că în primul rând consumul de apă trebuie să fie cât mai mic în propria noastră casă”, a declarat, joi, Graţiela Gavrilescu la conferinţa de lansare a programului Rabla pentru electrocasnice 2019.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului, voucherele pentru televizoare au valori de 200 şi 400 de lei, iar cele pentru maşini de spălat vase 300 şi 400 de lei.

Pentru maşinile de spălat rufe sumele acordate sunt 200 şi 300 de lei, pentru aparatele de aer condiţionat 400 de lei, iar pentru frigidere 300 şi 400 de lei. Preţurile diferă în funcţie de performanţa produselor.

Cum se primesc voucherele

Românii care doresc să îşi cumpere electrocasnice noi prin acest program trebuie să completeze un formular pe site-ul Agenţiei Fondului pentru Mediu. Apoi, cu voucherul primit pot merge la magazine. În cazul produselor mari, multe companii merg la domiciliul clienţilor pentru a ridica aparatele vechi. Acestea din urmă vor merge la reciclat.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice 2018 au fost achiziţionate 12.900 de echipamente electrice şi electronice

Loading...

Citește și