Rabla pentru electrocasnice 2019. Poftiți la televizor nou, cu bani de la stat!

Ultima actualizare:

    Începe Programul Rabla pentru electrocasniceFOTO: adevarul.ro
Începe Programul Rabla pentru electrocasniceFOTO: adevarul.ro

Vești bune de la Palatul Victoria. S-a aprobat bugetul pentru Programul Rabla pentru electrocasnice 2019. Pe lângă frigidere, mașini de slălat și aparate de aer condiționat, se vor putea schimba și televizoarele vechi, a anunțat Ministerul Mediului.

La sfârșitul lunii mai, va începe  Programul Rabla pentru electrocasnice prin care se oferă stimulente financiare în valoare totală de 40 milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi cu consum redus de energie. 

Ce aparate electrocasnice se pot cumpăra cu bani de la stat

Finanțarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: mașini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiționat; televizoare.

Valoarea voucherelor pentru aparatele electrocasnice noi

Valoarea voucherelor a fost stabilită după cum urmează:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Rabla pentru electrocasnice 2019. Cum te inscrii

Înscrierea la ”Rabla pentru electrocasnice”, va începe la sfârșitul lunii mai, informează Ministerul Mediului.

  • Pentru a beneficia de finanțare, cetățenii doritori trebuie să acceseze aplicația electronică de pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la adresa afm.ro,  și să urmeze pașii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora.
  • Ulterior, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit. Suma finanțată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziționate prin program (TVA inclus), iar diferența va fi suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.
  • Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1.
  • Cetățenii pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.
  • La momentul predării echipamentului nou-achiziționat, comerciantul va ridica echipamentul vechi, cedat în schimbul voucherului de finanțare.
  • Comercianții care doresc să participe în Program și care îndeplinesc criteriile incluse în ghid se pot înscrie prin depunerea dosarului de validare electronică, după publicarea Ordinului de ministru și demararea sesiunii de înscriere în vederea validării comercianților.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net