Rabla pentru electrocasnice. Cum te inscrii

rabla_pentru_electrocasnice_1.jpg

programul rabla pentru electrocasnice incepe din 19 decembrie, ora 12.00. cum te inscrii
Înscrierea la ”Rabla pentru electrocasnice”, începe astăzi 19 decembrie, după ora 12.00
FOTO: adevarul.ro

Poftim la frigidere noi, cu bani de la stat! Astăzi, 19 decembrie, după ora 12.00, începe Programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Click! vă spune cum te înscrii și pentru ce aparate electrocasnice se dau bani.

Scapă de frigiderul vechi și cumpără unul nou, cu bani de la stat! Ministerul Mediului începe astăzi, 19 decembrie, de la ora 12.00, Programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Iată cum te înscrii!

Rabla pentru electrocasnice

Începe Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, sau ”Rabla pentru electrocasnice”.

”Așa cum am promis, ghidul de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice a fost publicat. Este un program 100% nou, mult așteptat de români. Prin intermediul acestuia, estimăm că vom înlocui peste 60.000 de echipamente vechi și uzate cu unele noi, cu consum redus de energie și prietenoase cu mediul”, a declarat Grațiela Gavrilescu viceprim-ministru și ministrul mediului.

Ce aparate electrocasnice se pot cumpăra cu bani de la stat

Finanțarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: mașini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiționat.

”Am ales să demarăm programul cu aceste 3 tipuri de echipamente pentru că sunt cele mai prezente în casele românilor, sunt cele mai mari consumatoare de energie și sunt echipamentele de care oamenii se debarasează cel mai greu. În funcție de interesul manifestat pentru program, acesta va putea fi completat și cu alte tipuri de echipamente”, a adăugat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Valoarea voucherelor pentru aparatele electrocasnice noi

Valoarea voucherelor a fost stabilită după cum urmează:

 • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
 • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
 • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
 • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Rabla pentru electrocasnice. Cum te inscrii

Înscrierea la ”Rabla pentru electrocasnice”, începe astăzi 19 decembrie, după ora 12.00.

 • Pentru a beneficia de finanțare, cetățenii doritori trebuie să acceseze aplicația electronică de pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la adresa afm.ro,  și să urmeze pașii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora.
 • Ulterior, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit. Suma finanțată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziționate prin program (TVA inclus), iar diferența va fi suportată de către persoana fizică, din surse financiare proprii.
 • Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sistem 1:1.
 • Cetățenii pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.
 • La momentul predării echipamentului nou-achiziționat, comerciantul va ridica echipamentul vechi, cedat în schimbul voucherului de finanțare.
 • Comercianții care doresc să participe în Program și care îndeplinesc criteriile incluse în ghid se pot înscrie prin depunerea dosarului de validare electronică, după publicarea Ordinului de ministru și demararea sesiunii de înscriere în vederea validării comercianților.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1