Pesta porcină face ravagii în Bărăgan

6-act-1-4col-porci-captura.jpg

Pesta porcină face ravagii în Bărăgan. Virusul a fost confirmat la o fermă din Călărași
Mii de porci vor fi sacrificați preventiv din cauya pestei porcine

Este alertă în Bărăgan. Un focar de pestă porcină a fost descoperit la o fermă de pe malul Borcei, iar autoritățile din Călărași au decis uciderea a 6.000 de animale pentru a împiedica răspândirea bolii.

Virusul a fost confirmat vineri seara la exploataţia profesională, SC Albatros SRL. Imediat a fost convocat Consiliul Local pentru Combaterea Bolii şi s-a luat decizia unanimă de a sacrifica preventiv toate animalele. „Nu ştim câteva zile va dura această operaţiune. De asemenea, complexul a fost pus sub supraveghere şi s-au impus restricţii: nu va intra şi nu va ieşi niciun animal”, a explicat dr. Viorel Bucur, directorul DSVSA Călăraşi, potrivit adevarul.ro. De asemenea, se interzicere circulaţia animalelor pe raza municipiului Călăraşi. La intrările și ieșirile din piețe, târguri și oboare urmează să se instaleze filtre dezinfectoare.

Pesta face ravagii în sute de localităţi

Autoritățile anunță că în acest moment pesta porcină afectează peste 280 de localități.

Virusul periculos a afectat puternic industria cărnii de porc de la noi din țară, în ultimii doi ani. Datele oficiale arată că până în prezent au fost sacrificați aproape 430 de mii de porci, iar statul a plătit despăgubiri de 250 de milioane de lei, conform digi24.

Autoritățile consideră că răspândirea bolii a fost favorizată de condițiile climatice - temperaturi ridicate și umiditate- dar și de nerespectarea normelor de securitate din gospodării.

Porcii sunt crescuți liberi și se îmbolnăvesc de la animalele sălbatice cu care vin în contact.


Citeşte şi: 

140 de localități cu pestă porcină. Trei focare noi în Argeș

Pesta porcină a lovit şi mistreţii lui Ion Țiriac

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și