140 de localități cu pestă porcină. Trei focare noi în Argeș

porci.jpg

pesta porcina, porc
Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la un mistreţ şi la porci din gospodărie în trei localități din județul Argeș
FOTO: Click!
Citeste tot despre: 

Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la un mistreţ şi la porci din gospodărie în trei localități din județul Argeș. În total, molima care ucide în masă porcii este prezentă în 140 de localități din 20 de județe.

Pesta porcină a fost semnalată pentru prima oară în țara noastră pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare. De atunci, au fost stinse 1.246 de focare, dar încă mai apar zone unde boala apare. 

La această dată (25 iulie), Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 140 de localități din 20 de județe, cu un număr de 416 focare. În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost uciși 372.325 de porci afectați de boală și există 1.660 de cazuri la mistreți

Au fost despăgubiți 8.778 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 252.287.710 de lei.

Trei focare noi de pestă porcină în Argeș

Au fost descoperite noi zone unde este prezenta această maladie în județele Olt și Buzău. Și autorităţile din Argeş anunţă că trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţ, unul pe un fond de vânătoare din zona comunei Vultureşti, iar alte două în gospodării din comuna Vlădeşti.

Analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure. De asemenea, s-a confirmat virusul într-o exploataţie nonprofesională şi într-o gospodărie, în comuna Vlădeşti. 

În aceste condiţii, au fost stabilie zonele de protecţie care inclus localităţile învecinate celor în care a fost confirmată boala, iar în ceea ce priveşte focarul de PPA la mistreţ, se vor aplica măsurile specifice propuse de Direcţia Sanitară Veterinară Argeş, inclusiv vânarea tuturor exemplarelor din zona infectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul.

Conform autorităţilor argeşene, în zona infectată sunt 192 de exemplare de mistreţi, iar în zona tampon.

Citește și

Pesta porcină a lovit şi mistreţii lui Ion Țiriac

Virusul pestei porcine, confirmat la cea mai mare fermă din România

Loading...

Citește și

  • Clasamentul bolilor care ne ucid în fiecare an

    După cum prea bine știți, în ziua de azi trebuie să fim din ce în ce mai atenți cu sănătatea noastră. Zeci de milioane de oameni mor în fiecare an de boli fatale. Cea mai puțin perioculoasă este cancerul, o boală cronică de care tot mai mulți oameni ajung să sufere. Surprinzător, boala care ne ucide pe rând este la inimă, unde punem toate necazurile și supărările...

  • Levănţica, numită şi lavandă, a fost utilizată iniţial de către egipteni şi arabi ca parfum, apoi a fost folosită de către romani pentru aromatizarea apei de baie. Nu întâmplător, termenul lavanda vine de la latinescul lavare care înseamnă ,,a spăla“. Calităţile sale aromatice s-au dovenit a fi de ajutor în tratarea multor afecţiuni. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1