140 de localități cu pestă porcină. Trei focare noi în Argeș

Ultima actualizare:

    Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la un mistreţ şi la porci din gospodărie în trei localități din județul ArgeșFOTO: Click!
Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la un mistreţ şi la porci din gospodărie în trei localități din județul ArgeșFOTO: Click!

Trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la un mistreţ şi la porci din gospodărie în trei localități din județul Argeș. În total, molima care ucide în masă porcii este prezentă în 140 de localități din 20 de județe.

Pesta porcină a fost semnalată pentru prima oară în țara noastră pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare. De atunci, au fost stinse 1.246 de focare, dar încă mai apar zone unde boala apare. 

La această dată (25 iulie), Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 140 de localități din 20 de județe, cu un număr de 416 focare. În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost uciși 372.325 de porci afectați de boală și există 1.660 de cazuri la mistreți

Au fost despăgubiți 8.778 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 252.287.710 de lei.

Au fost descoperite noi zone unde este prezenta această maladie în județele Olt și Buzău. Și autorităţile din Argeş anunţă că trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţ, unul pe un fond de vânătoare din zona comunei Vultureşti, iar alte două în gospodării din comuna Vlădeşti.

Analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure. De asemenea, s-a confirmat virusul într-o exploataţie nonprofesională şi într-o gospodărie, în comuna Vlădeşti. 

În aceste condiţii, au fost stabilie zonele de protecţie care inclus localităţile învecinate celor în care a fost confirmată boala, iar în ceea ce priveşte focarul de PPA la mistreţ, se vor aplica măsurile specifice propuse de Direcţia Sanitară Veterinară Argeş, inclusiv vânarea tuturor exemplarelor din zona infectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul.

Conform autorităţilor argeşene, în zona infectată sunt 192 de exemplare de mistreţi, iar în zona tampon.

Citește și

Pesta porcină a lovit şi mistreţii lui Ion Țiriac

Virusul pestei porcine, confirmat la cea mai mare fermă din România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net