Zăpadă de patru metri la Bâlea Lac! Salvamontiștii avertizează că există risc mare de avalanșă

avalansa.jpeg

avalansa zapada munte
foto: shutterstock.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

La Bâlea Lac, la peste 1.800 de metri altitudine, zăpada măsoară chiar și patru metri! Din cauza vremii calde, salvamontiștii avertizează că este risc mare de producere de avalanșe.

În Munții Făgăraș, la peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă măsoară între doi și patru metri. La Bâlea Lac, în locurile adăpostite, există depozite de până la 3-4 metri, astfel că a fost stabilit riscul de avalanșă la gradul 4 (risc mare) la altitudini de peste 1.800 metri și 3 (risc însemnat) sub această altitudine, pe o scala 1-5.

”Din cauza vremii calde există riscul declanșării spontane de avalanșe, în special la orele prânzului, pe versanții însoriți și suficient de înclinați. La peste 1.800 metri se mențin plăcile de vânt pe versanții nordici, estici și sudici, plăci local consistente și cu coeziune slabă cu straturile subiacente”, a anunțat Salvamont Sibiu, scrie ziare.com.

Traseele din Munții Făgăraș, închise        

Traseele montane din Munții Făgăraș sunt închise iarna, iar majoritatea marcajelor nu mai sunt vizibile. ”Dorim să va reamintim că traseele montane din masivul Făgăraș sunt închise iarna, potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și marea majoritate a marcajelor. Sfatul nostru este să fiți echipați corespunzător pentru tipul de traseu pe care doriți să îl efectuați, iar celor care doresc să practice sporturi de iarnă în zona munților Făgăraș le recomandăm să fie echipați cu dispozitiv de căutare în avalanșă, sondă, lopată și ideal rucsac cu ABS. De asemenea, să ceară informații de la echipele Salvamont aflate în zona”, recomandă cei de la Salvamont Sibiu. 

 

Citește și: 

Salvamontiștii avertizează: Pericol de avalanşă în Munţii Bucegi!

Risc însemnat de avalanşă, pe munte. Traseele montane din Făgăraş, Iezer, Piatra Craiului şi Leaota, închise

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5