Vor să impoziteze pensiile. Iată ce categorie a intrat în vizorul guvernanților!

teanc-de-bani.jpg

Voucherele de vacanță vor crește în extra sezon
Foto: Arhiva Click!

Nu sunt bani? Luăm de unde apucăm! Asta pare să fie deviza guvernanților. În atenția acestora sunt acum pensiile speciale, pe care vor să le impoziteze dacă sar de 10.000 de lei.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. ”A fost o discuţie cu toţi colegii din CEx, legată în primul rând de modul în care propunerea noastră la Finanţe pentru partea de rectificare se va face, de fapt, principiile de bază care vor sta la baza acestei noi rectificări. (...) În primul, e vorba de ceea ce de foarte mulţi ani de zile români solicită, poate într-un mod justificat, e vorba de subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, noi am discutat azi pe baza a ceea ce Ministerul Finanțelor a făcut ca propunere - un plafon de 10.000 de lei, iar pe ceea ce depăşeşte această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate”, a declart Eugen Teodorovici.

El a mai susținut că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri, iar abordarea este una corectă şi logică.

Cine sunt beneficiarii de pensii speciale

O pensie specială are o medie de 16.688 de lei, din care suma de 15.453 este suportată de bugetul de stat, iar restul este achitat prin bugetul asigurărilor sociale de stat.

De pensiile speciale beneficiază în jur de 10.000 de români, foşti angajaţi din mai multe domenii, precum membrii Corpului diplomatic şi consular al României, funcţionari publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant, foşti angajaţi ai Curţii de Conturi şi grefieri.

Şi foştii parlamentari întră în categoria oamenilor care au parte de pensii speciale, cu o pensie medie de peste 4.000 de lei și mai nou, primarii. Asta după ce Codul Administrativ a fost aprobat luna trecută de Guvern prin ordonanță de urgență.  

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/noua-lege-pensiilor-cand-te-poti-pensiona-functie-de-anul-nasterii

https://www.click.ro/news/national/deputatii-au-votat-legea-pensiilor-ce-modificari-importante-aduce-pentru-pensionari

https://www.click.ro/news/national/noua-lege-pensiilor-iata-cine-ramane-fara-pensie-pe-caz-de-boala

https://www.click.ro/news/national/uite-cati-bani-vei-lua-la-pensie-functie-de-salariu

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1