VIDEO EXCLUSIV "În 24 de ore testăm întreaga populație a Sucevei"! Ce metodă propune Tudor Ciuhodaru

gabrielcotabitadrciuhodaru.jpg

gabriel cotabita tudor ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru explică toxicitatea alcoolului metilic
Foto: Click!

Suceava ar putea fi testată contra virusului ce face prăpăd prin lumea întreagă în 24 de ore! Aceasta e părerea medicului Tudor Ciuhodaru, care e și membru al Parlamentului European, de anul trecut.

Tudor Ciuhodaru s-a oferit voluntar la emisiunea online ”Contează pe Click!” în desfășurareea unui asemenea demers, în condițiile în care municipiul Suceava și o serie de localități din preajma sa au intrat în carantină toală prin ordonanță militară. Ciuhodaru spune că e mult mai rapid și mai ieftin ca oamenii să fie testați prin metoda recoltării de sânge și nu prin cea a tehnologiei de tip PCR, mult mai scumpă și mai lungă ca timp de detecție. „500 de voluntari și în 24 de ore testăm întreaga populație a Sucevei. Mă ofer voluntar și sunt singur că vor fi și alți medici care ni se vor alătura. Trebuie să aflăm cât mai repede cum stau oamenii din prima linie, medici, asistente, infirmiere, brancardieri, polițiști, jandarmi, militari, vânzători. Și o putem face mult mai repede prin metoda recoltării de sânge, care ne costă maxim zece euro și ne oferă un răspuns în circa 15 – 20 de minte, spre deosebire de cea de tip <PCR>, care costă 70 de euro și al cărui rezultat sosește după 24 – 48 de ore”, a declarat Tudor Ciuhodaru la „Contează pe Click!”

.
El a cerut, de asemenea, ministrului de interne, Marcel Velea, ca toate spitalele să primească ajutor din partea STS. Acesta ar consta în plasarea la intrarea în spital a unui subofițer cu o tabletă cu baza de date legată de persoanele contaminate, carantinate și izolate, care ar urma să verifice tot ce intră în acea unitate spitalicească. În opinia lui Ciuhodaru, Executivul ar trebui să anunțe zilnic ce cantități de materiale de protecție dedicat oamenilor din prima linie de luptă contra pandemiei trimite în diverse regiuni ale țării pentru a le influa tuturor că mergem într-o direcție bună. „Cred că trebuie să schimbăm de urgență maniera noastră de testare. Dacă nu vom trece la testele rapide, după modelul Marii Britanii sau al Austriei, spre exemplu, și nu vom ști exact pe ce medici ne bazăm, pe ce asistenți sau polițiști peste o săptămâțnă sau zece zile sar putea să regretăm amarnic că nu am făcut mult mai mult!”, a conchis Ciuhodaru, care susține că de la începutul lunii martie s-a mutat cu totul la Spitalul Județean din Iași.
Citește și:

În martie, 10.000 de români veniți din Italia au ajuns în județul Suceava

VIDEO Imagini dezolante! Cum a arătat Suceava în prima zi de carantină totală

Loading...

Citește și

  • Vineri, 22 mai, s-au împlinit două luni de la primul deces provocat de coronavirus în România. Până luni, 1 iunie, numărul persoanelor care au murit din cauza infecției cu COVID-19 se ridică la 1.276. Au fost raportate până acum 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

  • Specialiștii din Taiwan ne recomandă ca dimineața să tragem aer în piept și să ne ținem respirația pentru 10 secunde

    Nu orice român care are simpotome de răceală și gripă poate fi testat de coronavirus. Deocamdată, în vizorul medicilor infecționiști sunt persoanele care s-au întos din Italia și din alte state cu focare ori au intrat în contact direct cu cei declarați deja pozitv. Experții din Taiwan spun însă că boala COVID-19 atacă plămâni, astfel că există un test simplu pe care-l puteți face acasă.