În martie, 10.000 de români veniți din Italia au ajuns în județul Suceava

Ultima actualizare:

    Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală din cauza răspândirii noului coronavirusfoto: Google Street View
Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală din cauza răspândirii noului coronavirusfoto: Google Street View

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a declarat marţi, 31 martie, că aproape 10.000 de români din diaspora s-au întors în județul Suceava. În prezent, numărul persoanelor infectate cu coronavirus la Suceava a ajuns la 638.

”Numai în luna martie au intrat în ţară peste 260.000 de cetăţeni români care au fost verificaţi în linia a doua. Din aceşti cetăţeni care au fost verificaţi în linia a doua, un număr important este comunicat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Suceava şi mă refer aici la un număr de aproape 10.000 de cetăţeni care au ajuns în judeţul Suceava", a declarat Bogdan Despescu la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, că numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus la Suceava a ajuns la 638. Tot la Suceava s-au înregistrat şi cele mai multe decese, notează news.ro.

Orașul Suceava și alte 8 localități limitrofe, în carantină totală

Municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei au intrat în carantină totală, conform Ordonanței Militare numărul 6, din seara de 30 martie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi 24 că în prezent în Suceava se estimează un număr de aproape 1.000 de persoane infectate cu Covid-19, care nu prezintă nici un simptom de boală și care circulă libere pe străzi. Neștiind că sunt bolnave și nefiind înregistrate nicăieri, aceste persoane intră în contact cu altele sănătoase și există riscul de răspândire și mai accelerată a virusului.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net