În martie, 10.000 de români veniți din Italia au ajuns în județul Suceava

suceava-ambulanta.jpg

suceava
Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală din cauza răspândirii noului coronavirus
foto: Google Street View

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a declarat marţi, 31 martie, că aproape 10.000 de români din diaspora s-au întors în județul Suceava. În prezent, numărul persoanelor infectate cu coronavirus la Suceava a ajuns la 638.

”Numai în luna martie au intrat în ţară peste 260.000 de cetăţeni români care au fost verificaţi în linia a doua. Din aceşti cetăţeni care au fost verificaţi în linia a doua, un număr important este comunicat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Suceava şi mă refer aici la un număr de aproape 10.000 de cetăţeni care au ajuns în judeţul Suceava", a declarat Bogdan Despescu la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, că numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus la Suceava a ajuns la 638. Tot la Suceava s-au înregistrat şi cele mai multe decese, notează news.ro.

Orașul Suceava și alte 8 localități limitrofe, în carantină totală

Municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei au intrat în carantină totală, conform Ordonanței Militare numărul 6, din seara de 30 martie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi 24 că în prezent în Suceava se estimează un număr de aproape 1.000 de persoane infectate cu Covid-19, care nu prezintă nici un simptom de boală și care circulă libere pe străzi. Neștiind că sunt bolnave și nefiind înregistrate nicăieri, aceste persoane intră în contact cu altele sănătoase și există riscul de răspândire și mai accelerată a virusului.

 

Loading...

Citește și

  • suceava

    După ce au anunțat nu mai puțin de 13 decese aici, luni seara, autoritățile au declarat Suceava primul oraș care intră în carantină totală. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 6, prin care orașul Suceava și câteva localități limitrofe intră în carantină.

  • Medic care tine in mana o eprubeta

    Suceava este, oficial, închisă, iar carantina instituită în oraș și în alte opt comune limitrofe se va menține pe toată perioada Stării de Urgență. Decizia a fost luată în urma creșterii alarmante a numărului de decese în rândul persoanelor infectate cu Covid-19. Este o măsură care îi sperie și îi îngrijorează pe foarte mulți dintre locuitori, iar oamenii se întreabă ce se va întâmpla cu ei de acum încolo. Iată ce trebuie să știe fiecare sucevean!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1