VIDEO Imagini dezolante! Cum a arătat Suceava în prima zi de carantină totală

suceava_carantina.jpg

carantina strazi suceava
Străzile și piețele publice din Suceava s-au golit în prima zi de carantină
foto: captură Facebook Radu Baran

Odată cu emiterea Ordonanței Militare numărul 6, din 30 martie 2020, Suceava a devenit primul oraș aflat în carantină totală. De asemenea, alte opt comune limitrofe au aceeași soartă. Marți, în ultima zi a lunii martie, Radu Baran, un cameraman din municipiul Suceava, a realizat, cu drona, un clip care surprinde cât de goale sunt acum străzile orașului.

O mașină trece la câteva minute bune, iar pietonii sunt și mai puțini. Suceava a devenit un oraș-fantomă, iar oamenii par a lua din ce în ce mai serios adevărata criză sanitară prin care trec. Străzile sunt aproape pustii, iar piețele publice în care sucevenii profitau de soare au devenit și ele goale. Până marți seara, 31 martie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus la Suceava ajunsese la 638.

 

Pentru peste 100.000 de oameni, viața pe care o știau până acum nu mai este la fel. Până la ridicarea carantinei, nu vor mai exista zboruri, trenuri și transport în comun. Este interzisă deplasarea în interiorul orașului. La ieșirea din municipiu poliția și armata verifică și controlează accesul în zona carantinată. În afară de Suceava, mai sunt în carantină comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. 

 

suceava.jpg

strazi goale suceava
Mașinile trec la câteva minute bune, iar pietonii sunt din ce în ce mai puțini
foto: captură Facebook Radu Baran

 

În martie, 10.000 de români veniți din Italia au ajuns în județul Suceava

”Numai în luna martie au intrat în ţară peste 260.000 de cetăţeni români care au fost verificaţi în linia a doua. Din aceşti cetăţeni care au fost verificaţi în linia a doua, un număr important este comunicat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Suceava şi mă refer aici la un număr de aproape 10.000 de cetăţeni care au ajuns în judeţul Suceava", a declarat Bogdan Despescu la Antena 3.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1