Verdictul medicilor legiști: De ce a murit bebelușul din Suceava căruia i s-a făcut rău la botez

Ultima actualizare:

    Bebelușul a murit a doua zi după botezFoto: Avtivenews.ro
Bebelușul a murit a doua zi după botezFoto: Avtivenews.ro

Medicii legiști care au făcut necropsia în cazul bebelușului din Suceava mort la scurt timp după botez spun că decesul a avut alte cauze. Copilul a murit în urma insuficienței respiratorii pe fondul unei pneumonii interstițiale.

Medicii legişti din Suceava afirmă că moartea copilului a fost non-violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii pe fondul unei pneumonii interstiţiale, precizând că pruncul era născut prematur, „nevaccinat şi nedispensarizat“. Legiștii au transmis rezultatul familiei micuțului Iustin, scrie adevarul.ro.  

Tatăl copilului contestă expertiza medico-legală  

Tatăl bebeluşului a anunţat că va contesta legal raportul de expertiză pentru că, în opinia sa, nu prezintă în mod corect legătura de cauzalitate între momentul în care copilul a fost cufundat în cristelniţă şi decesul survenit ulterior. Bărbatul a explicat că în înregistrările video de la botez se observă că înainte să fie introdus în apă copilul plângea cu forţă, iar când a fost scos sunetele nu se auzeau la fel de bine.  Tatăl a spus că Iustin nu prezenta simptome de boală şi că, dacă ar fi fost așa, cu siguranţă ar fi luat decizia să amâne botezul. „Nu a tuşit, nu a avut febră”, a spus acesta. 

Medicii de la UPU: înec prin imersie de apă       

Pe de altă parte, în raport sunt şi concluziile medicilor urgentişti care i-au acordat copilului ajutor la biserică şi la spitalul unde a fost transportat imediat după botez. Respectivii medici au constatat înecul prin imersie de apă. „Sus-numitul a fost internat pe Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în perioada 31.01 – 1.02, între orele 14.49 – 01.30, cu diagnostic Stop cardio-respirator resuscitat, insuficienţă respiratorie severă, înec prin imersie de apă, encefalopatie hipoxică. Pe parcursul spitalizării nu s-au efectuat examene radiologice, examene ecografice, explorări imagistice, alte examene de specialitate şi test RT-PCR Sars Cov2”, se arată în raport.   

Cum s-a petrecut tragedia   

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena” din Suceava. Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia. Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez.

În imaginile video de la botez se observă că bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice.  Ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat de moartea copilaşului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, iar preotul a dobândit calitatea de suspect. 

Citește și: 

Imagini de la botezul din Suceava, în urma căruia a murit un bebeluş. Greșeala făcută de preot, surprinsă în înregistrarea video

Rezultatul necropsiei bebeluşului mort la botez: copilul a aspirat apă în plămâni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net