Rezultatul necropsiei bebeluşului mort la botez: copilul a aspirat apă în plămâni

Ultima actualizare:

    Bebeluşul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respiratorFoto: Activenews.ro
Bebeluşul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respiratorFoto: Activenews.ro

Noi detalii despre tragedia de duminică (31 ianuarie), de la Suceava. Medicii legiști au efectuat miercuri (3 februarie) autopsia cadavrului bebelușului, care a murit luni (1 februarie), la o zi după ce a făcut stop cardio-respirator la propria slujbă de creștinare.

Potrivit autopsiei, moartea bebeluşului, susţin surse neoficiale, s-a datorat ingestiei unei substanţe lichide, care i-a afectat plămânii. Altfel spus, pruncul a aspirat lichid în plămân, s-a sufocat şi a intrat într-un stop cardio-respirator, scrie adevarul.ro. Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei.

Bebelușul ar fi fost alăptat înainte de botez, potrivit tatălui

De asemenea, în timpul autopsiei au fost prelevate probe din plămânii copilului.  Testele de laborator vor determina natura lichidului care a dus la asfixierea lui Iustin. Informaţia este importantă şi pentru că tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez. Totodată, părintele copilului a mărturisit că bebelușului i-a curs sânge din nas atunci când a fost scos din cristelniță și că avea pulsul scăzut.Bebelușul, care s-ar fi născut prematur, a fost observat de bunică că nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine, la câteva minute după ce fusese scufundat în apa din cristelniță, în timpul botezului.

În imaginile video surprinse la botez, bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice. Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, pentru a stabili cum s-a produs tragedia Cercetările sunt deocamdată în rem. Preotul a fost suspendat din funcţie până la elucidarea celor întâmplate.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net