Un judecător iranian s-a sinucis la București. Gholam Rreza Mansouri s-a aruncat de la etajul 6 al unui hotel

Ultima actualizare:

    Cetăţeanul iranian Gholem Reza Mansouri era cleric şi magistrat al regimului de la Teheran FOTO: tehrantimes.com
Cetăţeanul iranian Gholem Reza Mansouri era cleric şi magistrat al regimului de la Teheran FOTO: tehrantimes.com

Iranianul, judecător în funcție în țara sa, era dat în urmărire prin Interpol și a fost arestat în România. Pus sub control judiciar, urma să-i fie judecată extrădarea pe 10 iulie, la Curtea de Apel București. Nu a mai așteptat verdictul și s-a aruncat în gol de la etajul 6 al Hotelului Duke.

Cetăţeanul iranian Gholem Reza Mansouri era cleric şi magistrat al regimului de la Teheran și este acuzat în ţara sa de luare de mită, 500.000 de euro, iar de militanţii pentru drepturile omului de torturarea şi încarcerarea ziariştilor independenţi, scrie adevarul.ro. Mansouri fugise din Iran în Germania, unde militanţi pentru drepturile omului şi organizaţia Reporteri Fără Frontiere au depus la procurorii germani plângeri împotriva sa sub acuzaţia de violare gravă a drepturilor omului. Ca judecător în funcţie în Iran, Mansouri a trimis după gratii jurnalişti independenţi, critici la adresa puterii, pe baza unor dovezi contrafăcute. Jurnaliştii încarceraţi au fost supuşi torturii.

În România a fost arestat de poliţie şi dus în faţa judecătorilor pe 12 iunie. Potrivit surselor Europei Libere, Mansouri a fost reţinut în baza mandatului de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul ţării. Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arestul Poliţiei şi l-a pus pe sub control judiciar. Nu avea voie să părăsească România, trebuia să se prezinte, vreme de 30 de zile, în faţa autorităţilor judiciare de fiecare dată când era solicitat şi era supravegheat de o divizie specială din cadrul Poliţiei care se ocupă de persoanele supuse regimului extrădării.  

Următoarea înfăţişare a lui Gholam Reza Mansouri în faţa magistraţilor români ar fi trebuit să fie pe 10 iulie. Potrivit unor surse, iranianul fugise din țara lui pentru că acolo l-ar fi așteptat spânzurătoarea după condamnare.

Citește și:

Hotelul Ambasador, din nou scena unui episod macabru. Un tânăr de 25 de ani s-a sinucis în cameră

Tentativă de sinucidere sau accident? O tânără de 20 de ani a căzut de la etajul 8 al unui bloc

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net