Un bărbat din Argeș a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID -19. Răspunsul autorităților

vaccin-coronavirus.jpg

vaccin anti covid 19 si seringa
Guvernul britanic afirmă că nu a blocat exporturile de vaccinuri pentru Covid-19
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un bărbat din Argeș, în vârstă de 45 de ani, a murit la o zi după ce s-a vaccinat anti-Covid. Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, la 4 ore de la administrarea vaccinului, bărbatul a fost dus cu ambulanța la spitalul din Mioveni, după ce și-a pierdut cunoștința, iar seara a fost externat, pe propria răspundere. A doua zi, familia a solicitat Ambulanța, însă echipajul medical sosit a constatat decesul bărbatului.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează, după decesul unui bărbat de 45 de ani din Argeş, care se vaccinase recent cu prima doză de ser Pfizer/BioNTech, că la triajul din centrul de vaccinare nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar în timpul de supraveghere postvaccinare el nu a prezentat simptome. Ulterior, bărbatul a ajuns cu ambulanţa la spital, după un episod de pierdere a conştienţei suferit acasă, dar seara a solicitat externarea, contrar avizului medical. A doua zi dimineaţa, medicii de la Ambulanţă chemaţi de familie au constatat decesul bărbatului. DSP Argeş a sesizat autorităţile competente pentru a stabili cauzele decesului.

Bărbatul și-a pierdut cunoștința acasă, după 4 ore

Potrivit CNCAV, în 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, judeţul Argeş. "În urma efectuării triajului medical şi a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare. Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conştienţei suferit la domiciliu", arată sursa citată.

Era în evidența medicului de familie cu dislipidemie și hipertensiune

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. "În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu", explică CNCAV. DSP Argeş a sesizat autorităţile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute. Dislipidemia descrie modificari, izolate sau combinate, ale nivelului de grăsimi din sange. Aceste grăsimi influențează riscul cardiovascular.

Citește și:

Diferența dintre reacțiile după vaccinul Pfizer și cel de la AstraZeneca. ”Nu luați paracetamol preventiv”

Totul despre cele 3 vaccinuri care se vor face în România: Pfizer, Moderna și AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca este eficient și împotriva tulpinii britanice a coronavirusului

Persoana cu numărul 1 milion, o femeie de 86 de ani, a fost vaccinată anti Covid. Faza a treia începe la 15 martie

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5