Vaccinul AstraZeneca este eficient și împotriva tulpinii britanice a coronavirusului

vaccin-astrazeneca.jpg

Vaccin AstraZeneca
Primele doze de vaccin Oxford-AstraZeneca au ajuns în România

Studiile au arătat că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi de compania AstraZeneca are eficacitate similară împotriva noii tulpini depistate în Marea Britanie precum şi împotriva variantelor aflate anterior în circulaţie, a anunţat vineri universitatea britanică,

Având în vedere faptul că tulpina britanică este mult mai contagioasă, iar cazul infectărilor din Marea Britanie cu aceasta a crescut, s-a început administrarea vaccinului de la AstraZeneca. Până în prezent, peste 10 milioane de oameni au primit o primă doză de vaccin, fie de la AstraZeneca, fie de la Pfizer.

Vaccinul AstraZeneca, eficient și împotriva tulpinii britanice COVID

Potrivit responsabililor, se crede că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor aflate în circulaţie în ţară. „Datele din studiile noastre cu vaccinul ChAdOx1 în Regatul Unit arată că vaccinul nu protejează doar împotriva virusului pandemic originar, ci protejează şi împotriva noii variante B.1.1.7, care a provocat o creştere a incidenţei bolii de la sfârşitul lui 2020 în Marea Britanie”, a declarat Andrew Pollard, investigatorul şef al studiului realizat de Oxford. De asemenea, vacciun poate fi adaptat și pentru o viitoare posibilă tulpină, dacă va fi cazul, informează Agerpres.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1