Nereguli grave în lanțurile KFC! Bacterii periculoase în gheața pusă în sucuri

Ultima actualizare:

    Au fost găsite bacterii periculoase în gheața din lanțurile de fast-food KFCFoto: Facebook
Au fost găsite bacterii periculoase în gheața din lanțurile de fast-food KFCFoto: Facebook

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au avertizat clienții lanțurilor de fast-food KFC în legătură cu câteva nereguli grave găsite la fața locului. În gheața care se pune în băuturile restaurantelor au fost găsite bacterii periculoase, care pot cauza tot felul de afecțiuni.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa produsă de KFC, a declarat marţi, 22 octombrie, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, potrivit Agerpres.

ANPC a interzis utilizarea aparatelor de producere a gheţii din unitățile KFC în care s-au descoperit bacteriile, iar una dintre locaţiile KFC în care gheaţa testată a ieşit pozitivă la testul pentru bacterii a fost cea din Vitan.

Bacterii periculoase găsite în gheața pusă în băuturile lanțurilor de fast-food KFC

„La mall-ul din Vitan am prelevat gheaţă, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica şi am determinat anumite valori. N-aş vrea să mă refer la numărul total de germeni, care a fost iarăşi destul de mare şi a fost depăşit, pentru că pot fi unităţi de focar patogene sau nepatogene, dar am găsit, la două probe, bacterii coliforme şi enterococi intestinali”, a declarat șeful ANPC.

Am gândit să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali”, a mai spus Paul Anghel, directorul general al ANPC. 

Mai mult decât atât, gheața infectată cu bacterii a fost descoperită în cinci din cele șapte locații KFC verificate de Protecția Consumatorului.„Analizele au fost repetate, este un laborator din Bucureşti acreditat şi autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unităţi din Bucureşti, în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme – bacterii coliforme, enterococi, Clostridium – lucruri care după părerea noastră sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă, astfel încât să nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe”, a mai spus Anghel.

Șeful ANPC a declarat că va sesiza Ministerul Sănătății, iar descoperirea a fost făcută în timp ce se verifica o reclamație potrivit căreia se punea prea multă gheață în sucuri.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat şi gheaţa de la mai multe locaţii ale Mc Donald's, dar analizele realizate aici nu au dovedit nereguli ale calităţii gheţii acestui operator, a adăugat directorul general al ANPC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net