Cât de rău te distrug sandvişurile de la fast-food!

Ultima actualizare:

    Cercetătorii spanioli au studiat de-a lungul a 10 ani bolile generate de alimentaţia proastă
Cercetătorii spanioli au studiat de-a lungul a 10 ani bolile generate de alimentaţia proastă

Mănânci regulat şaorma, pizza sau sandvişuri? Nu-i de mirare că nu te poţi concentra, că eşti în pană de idei tot timpul, că ai probleme de colesterol, inima ţi-o ia la trap, eşti bolnăvicios şi te doare capul tot timpul. Iată ce spun cercetătorii că păţim atunci când mâncăm de la fast-food.

Conform unui studiu realizat de cercetătorul spaniol Almudena Sanchez-Villegras, peste 51% din stările de anxietate, stres şi depresie sunt provocate de alimentaţia de tip fast-food. Dar ce înseamnă acest tip de alimentaţie? Înseamnă în primul rând alimente care conţin multe calorii, dar foarte puţini nutrienţi pentru organism. În categoria alimentelor nocive intră şi gogoşile, croasantele cu unt şi chips-urile cumpărate de pe rafturile supermarketurilor. ­

Aceste alimente sunt adesea consumate de „persoanele stresate care se liniştesc atunci când bagă ceva în gură”. De câte ori nu vă simţiţi înfometat la doar o oră după ce aţi mâncat o pizza mare sau o porţie de dublu cheeseburger cu cartofi prăjiţi şi cola? Asta este pentru că hrana de tip fast-food nu asigură necesarul de nutrienţi pentru buna funcţionare a creierului, a organelor şi produce dezechilibre hormonale şi, respectiv, metabolice. Cantitatea mare de sare şi zahăr ne face să depăşim adesea cantitatea normală recomandată (30 g, adică şapte linguriţe). De exemplu, o salată Asiatică de la Mc Donald’s (produs popular în SUA, Marea Britanie, Canada, China, India şi Japonia) conţine 22 g zahăr. Şi dacă lângă ea mai luaţi o îngheţată, un suc acidulat sau o plăcintă sunteţi la un pas de diabet. Sandvişurile au puţine fibre, vitamine şi au un aport redus de proteine. O alimentaţie săracă în fibre predispune la apariţia diebetului de tip 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net