Uber și platformele asemănătoare intră în legalitate! Guvernul a adoptat OUG

Ultima actualizare:

    . Ridesharing-ul intră de marți, 25 iunie, în legalitateFoto: Getty
. Ridesharing-ul intră de marți, 25 iunie, în legalitateFoto: Getty

Guvernul a reglementat platformele ridesharing. Ridesharing-ul intră de marți, 25 iunie, în legalitate. Guvernul a adoptat Ordonanţă de Urgenţă care reglementează activităţile de pe platformele de tip ridesharing, deși săptămâna trecută sute de taximetrişti au protestat din nou împotriva platformelor Uber, Bolt şi Clever.

„Astăzi adoptăm proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicaţii digitale, un proiect pe care l-am discutat săptămâna trecută în prima lectură. Vom stabili o formulă care să asigure transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă, care să încurajeze concurenţa, astfel încât cetăţenii să poată opta pentru serivcii de cât mai bună calitate”, a susținut Viorica Dăncilă, premierul României.

Guvernul a reglementat platformele ridesharing prin OUG

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marți, că românii au acum posibilitatea de a decide cu cine vor să călătorească, cele două domenii de transport fiind capabile să concureze în termeni de egali. Acesta a adăugat că „s-au obținut toate avizele în timp record pentru un proiect de asemenea anvergură. Azi (marți, n.r.) am obținut și avizul CES-ului iar acest lucru ne-a permis să-l ridicăm pe ordinea de zi”, informează Mediafax, citat de Digi 24.

Taximetriștii au afirmat în timpul protestelor că ei au un tarif fix, iar cei de la Uber, Clever și Bolt au tarife „dinamice”. „Este vorba de un preț alternativ. Piața va stabili prețul”, spune însă Cuc. Acesta a mai explicat că, dacă nu sunt de acord cu prețul firmelor de ridesharing, clienții au posibilitatea de a alege să călătorească sau nu cu acestea, iar acest lucru va influența într-un fel sau altfel prețul.

„Acum concurența este liberă. Românii vor decide cu cine vor să meargă în București și nu numai. (...) Nu mai există niciun fel de discriminări”, a concluzionat Răzvan Cuc.

„Marți, 25 iunie, după parcurgerea etapelor legale, în ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto sau „Ordonanța UBER” așa cum mai este cunoscut acest act normativ. Bineînțeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării și a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanțe de urgență, a determinat acestă ușoară întârziere”, se arată într-un comunicat.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net