Trusele de testare pentru coronavirus s-au epuizat, la Buzău

test-coronavirus_.jpg

test coronavirus
Test pentru coronavirus
Citeste tot despre: 

Situație dramatică la Buzău! Direcţia de Sănătate Publică a ajuns în imposibilitatea de a mai efectua teste pentru coronavirus, după ce trusele s-au epuizat la mai puţin de o lună de la momentul la care aparatul PCR sa fost pus în funcţiune în acest judeţ.

Județul Buzău este unul dintre zonele care nu au foarte multe cazuri de coronavirus. Însă testarea este foarte importantă pentru descoperirea la timp a cazurilor de Covid-19.

Trusele de testare pentru coronavirus s-au epuizat, la Buzău

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău, după ce kiturile pentru depistarea coronavirusului s-au epuizat, testele pentru depistarea coronavirusului se trimit, din nou, la Bucureşti, scrie news.ro

”Trimitem teste la Institutul Cantacuzino. Am folosit foarte multe teste tocmai în ideea de a depista cât mai multe persoane, mai mult decât am anticipat că o să folosim, gândindu-ne că până la urmă este spre binele comunităţii, chiar dacă ştiam de la început că la un moment dat se vor termina trusele şi va fi greu să mai găsim pentru că în această perioadă toată lumea asta cere”, a declarat medicul epidemiolog de la DSP Buzău, Carmen Scîntei.

Dr. Scântei a adăugat că în această perioadă are loc testarea în vederea cumpărării de noi teste pentru coronavirus.

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, a devenit functional pe data de 11 mai. până la epuizarea testelor, fiind făcute circa 5 000 de teste, pe baza probelor prelevate de la 3 347 de persoane.

Miercuri, 3 iunie, în județul Buzău erau raportate aproximativ 200 de cazuri de infecții și un deces.

 

Citește și: 

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Bilanțul negru a ajuns la 1.288. Totalul îmbolnăvirilor se apropie de pragul de 20.000

Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1