Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos
Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos

Vești bune pentru cei cu venituri mici! Ministrul Sănătăii, Nelu Tătaru a transmis că pentru această categorie de persoane vor fi date 2,3 milioane de măști, gratis. Astfel de echipamente de protecție sunt indispensabile atunci când mergem la magazin, în alte spații publice aglomerate sau atunci când călătorim cu mijlocul de transport în comun.

115 milioane de măşti vor fi furnizate unui număr de 2,3 milioane de persoane defavorizate, a declarat marţi seară ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la TVR 1, potrivit Digi 24.

„Avem în desfăşurare o licitaţie, conform Hotărârii de Guvern modificată ca şi lege de către Parlamentul României, pentru persoanele defavorizate, unde avem 115 milioane de măşti pentru 2,3 milioane de persoane. Astăzi a fost ultima zi de depunere a ofertelor, mâine se deschid ofertele, vom avea şi furnizorul, se semnează contractul şi în zilele următoare vom avea şi furnizarea acestor măşti. Vor merge în toate judeţele, sunt identificate toate persoanele defavorizate. Ministerul le va dirija către Direcţia de Sănătate Publică, către autorităţile locale”, a precizat Nelu Tătaru, la TVR 1.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai precizat că o revenire la viaţa „completă” de dinainte de pandemie este posibilă spre sfârşitul verii, „dar cu anumite obiceiuri pe care le-am preluat".

„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competiţiile sportive, la început fără spectatori, le putem extinde într-un timp doi. În acest moment avem concertele în aer liber, până la 500 de oameni cu distanţare, putem mări acest număr. Bazinele de înot în exterior, putem să ne gândim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evoluţiei noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel puţin la o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare sau care sunt acestea”, a mai explicat Nelu Tătaru la TVR 1.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru această toamnă, el a precizat că se ia în calcul „inclusiv” o convieţuire cu virusul, „poate la un nivel foarte jos, cu transmitere comunitară foarte mică”.

Citește și: 

Nelu Tătaru, anunțul așteptat de toți: "Cel mai mic număr de cazuri noi de la începutul pandemiei"

Nelu Tătaru: "Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă"

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net