Teroarea bancherilor din Belgia, prins într-un lan de porumb din Bihor. A aruncat în aer bancomate în șase orașe

Ultima actualizare:

    Unele bancomate erau amplasate la parterul unor clădiri de locuinţeFoto: adevarul.ro
Unele bancomate erau amplasate la parterul unor clădiri de locuinţeFoto: adevarul.ro

Este din Galați, a dat spargeri în Belgia și a fost prins în Oradea! După o urmărire ca-n filme pe străzile din oraș, Fănică Pleșcan a fost prins într-un lan de porumb, în satul Gurbediu. Împreună cu doi complici, deja arestați, gălățeanul a făsut o pagubă de peste 700.000 de euro, spărgând bancomate.

Gruparea de hoţi, formată din mai mulţi români, a acţionat din toamna anului trecut, autorităţile judiciare belgiene reuşind să identifice trei persoane: Robert Marius Neagu şi Nicuşor Cătălin Spânu, care au fost arestaţi deja, resprectiv Fănică Pleşcan, cel din urmă dat în urmărire internaţională în luna iunie a acestui an, scrie adevarul.ro.

Cei trei sunt acuzaţi că au comis 6 spargeri armate în localităţile Herselt, Arlon, Stabroek, Essen şi Sint-Niklaas, după acelaşi mod de operare: au introdus dispozitive explozibile în fanta bancomatului, pe care apoi le-au detonat, paguba provocată băncilor depăşind 700.000 euro. Hoţii făceau naveta între Germania şi Belgia cu un autoturism Mercedes GLC deţinut de Neagu şi sunt suspectaţi de spargeri similare în Germania, Luxemburg, Anglia şi Italia.  

Trădaţi de o amprentă

Hoții acţionau mascaţi şi cu mănuşi, iar maşinile le opreau departe de ”ţinte”. Totuși, au făcut o greşeală: la una dintre spargeri, pe firul de legătură dintre explozibil şi detonator, au lăsat urme papilare. Amprentele erau ale lui Robert Marius Neagu, care figura deja în baza de date a poliţiştilor, pentru alte infracţiuni. Pus sub urmărire, Neagu i-a condus ulterior pe anchetatori la complicii săi, Nicuşor Cătălin Spânu şi Fănică Pleşcan. Primii doi au şi fost arestaţi, însă gălăţeanul s-a făcut nevăzut, fiind dat în urmărire internaţională la începutul lui iunie, în acest an. 

Cum a fost prins Pleșcan

Fănică Pleşcan a fost prins de poliţiştii din comuna bihoreană Tinca, în urma unei urmăriri spectaculoase. Bărbatul se afla într-un Audi cu numere străine, al cărui şofer nu a oprit la semnalele echipajului rutier aflat în trafic, pe o stradă din Oradea. A pornit în trombă spre ieşirea din oraş, iar poliţiştii au dat maşina în consemn şi au urmărit-o. Şoferul a gonit o perioadă de DN79, spre municipiul Salonta, după care a virat pe un drum lateral pe care poliţiştii au şi organizat un blocaj în localitatea Tulca, situată la 50 kilometri de Oradea. Când şoferul maşinii a oprit, poliţiştii au descoperit că bărbatul pe care îl căutat nu mai era în mașină. Luat la întrebări, în final şoferul a dezvăluit şi locul unde l-a lăsat, la marginea unui lan de porumb din satul Gurbediu, la circa 6 kilometri de unde a fost oprit.

Fugărit prin porumb și grădini

Porniţi în căutarea lui, poliţiştii din Tinca l-au văzut într-un lan de porumb. Fugarul a luat-o la goană, fiind urmărit kilometri întregi, prin mai multe lanuri de porumb şi grădinile unor localnici. În final, a fost prins, încătuşat şi dus la sediul Postului de Poliţie Tinca. Inițial a prezentat actele unei alte persoane, pentru ca, în final, să-şi dezvăluie propria identitate. Aşa i-au aflat poliţiştii cazierul impresionant: condamnări începând din 1996, atât în România cât şi în Belgia, Germania şi Italia.  

Pleşcan s-a mai ales cu un dosar penal pentru fals privind identitatea şi uz de fals. Instanţa a emis pe numele lui un mandat provizoriu de arestare pentru o perioadă de 15 zile, urmând să decidă în acest timp dacă îl va preda imediat ori numai după soluţionarea definitivă a dosarului care a fost deschis pe numele lui la Oradea. 

Citește și: 

Hoţi români prinşi după ce s-au lăudat cu prada pe Internet

Culmea prostiei la hoţii români! Un danez i-a făcut de râs pe internet, după ce i-au furat telefonul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net