Hoţi români prinşi după ce s-au lăudat cu prada pe Internet

Ultima actualizare:

    Capul bandei,  Zaharia, şi soţia  sa, Florina, pozată  cu bijuteriile furate
Capul bandei, Zaharia, şi soţia sa, Florina, pozată cu bijuteriile furate

O bandă de hoţi români a fost trimisă după gratii după ce a jefuit 400 de case din Marea Britanie, a furat peste 800.000 de lire sterline şi apoi s-a lăudat pe reţelele de socializare cu prada.

Hoţii români au jefuit în stil mare casele oamenilor înstăriţi din West Midlands, comitat din centrul Angliei. Poliţia din Regatul Unit a dat publicităţii o poză în care soţia capului bandei, Florina Spiru, de 28 de ani, se lăfăia pe mormane de bancnote de 50 de lire sterline furate. Ea este acuzată că se ocupa cu spălarea banilor. Conducătorul bandei, Cătălin Zaharia (30 de ani) şi hoţii lui, Constantin Stoian (30 de ani), Marian Molocia (27 de ani) şi Daniel Stoean (35 de ani) vor sta după gratii un total de 27 de ani şi patru luni pentru sutele de jafuri pe care le-au făcut. Poliţiştii au găsit în telefoanele lor poze cu cantităţi impresionante de bijuterii jefuite.

Ei dădeau spargerile după ce se întuneca, folosind mănuşi, instrumente sofisticate pentru furturi şi cearşafuri pentru a se strecura în locuinţele prădate. Poliţiştii spun că banda de români a dat atacurile între 2014 şi 10 decembrie 2018, când hoţii au fost arestaţi în timp ce dădeau lovitura într-un apartament din Oldbury. Infractorii trimiteau regulat în România banii furaţi de la un oficiu poştal din Oldbury. De asemenea, poliţiştii au descoperit multe fotografii ale prietenilor şi ale rudelor din România ale acestora care se făleau cu bijuteriile furate din Anglia. O altă mare parte din prăzi, bijuterii de aur, haine de firmă şi ceasuri scumpe, a fost găsită la o adresă din Oldbury. Judecătorul Laurence Creed i-a condamnat pe hoţi la ani grei de detenţie: Zaharia, 8 ani, Molocia, 6 ani şi patru luni, Stoean, 4 ani, Stoian, patru ani şi jumătate, iar Spiru tot patru ani şi jumătate. Banda a primit pedepsele pentru 100 de jafuri, în cursul cărora s-au furat 65.000 de lire sterline, bani cash, şi bunuri în valoare de 800.000 de lire sterline. Însă se crede că a dat mult mai multe spargeri. 

Cum operau hoții 

Hoţii acţionau întotdeauna noaptea în locuinţe cu luminile stinse, unde se părea că nu se află nimeni. Întotdeauna dădeau spargerile la etajul unu, pentru a evita senzorii de alarmă de la parter. 

Foloseau cearşafuri pentru a escalada clădirile. Urcau direct în dormitoare, unde erau lucrurile de valoare. Foloseau inclusiv kituri speciale pentru testarea purităţii bijuteriilor.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net